Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul conservatorilor austrieci vrea lecţii obligatorii de germană pentru copiii care nu vorbesc suficient limba ţării

Sebastian Kurz

Partidul Poporului din Austria (OeVP, conservator) doreşte ca toţi copiii care nu vorbesc "suficient" de bine limba ţării să ia lecţii obligatorii de germană, ca o condiţie pentru a putea merge la şcoală, a anunţat miercuri liderul formaţiunii, Sebastian Kurz, transmite Reuters. Liderul OeVP a făcut aceste remarci într-un context în care zeci de mii de migranţi din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa au sosit în Austria în ultimii doi ani, iar integrarea acestora a devenit un aspect politic important. Sebastian Kurz, al cărui partid este partenerul social-democraţilor în coaliţia guvernamentală de la Viena, îşi datorează, în parte, popularitatea de care se bucură poziţiei sale dure cu privire la imigraţie.

Deşi propunerea sa se referă aparent la toţi copiii, dezbaterea publică îi are în centru pe copiii proveniţi din rândul migranţilor. Majoritatea acestora merg la şcoli din Austria în funcţie de vârsta pe care o au şi fac cursuri separate de germană, dar unii profesori susţin că nu este suficient pentru a-i integra. "Elevii nu pot ţine pasul cu programa şcolară decât dacă vorbesc suficient de bine germana", a declarat Kurz la Salzburg, unde a prezentat programul OeVP cu privire la învăţământ, în vederea alegerilor legislative anticipate prevăzute pentru 15 octombrie. "Cei care merg la şcoală trebuie să înţeleagă limba în care se predă", a insistat liderul OeVP, care s-a făcut astfel ecoul solicitărilor venite din partea formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), conform Agerpres.

Partidul Libertăţii are şansa reală de a deveni a doua forţă politică în urma scrutinului legislativ, ceea ce ar crea posibilitatea unei coaliţii de dreapta cu OeVP. Social-democraţii şi conservatorii s-au aflat împreună la guvernare în ultimul deceniu, însă relaţiile dintre cele două partide centriste au luat-o pe o pantă descendentă, iar ascensiunea lui Kurz, tânărul rival de 31 de ani al liderului social-democrat Christian Kern, a dus la decizia convocării de alegeri anticipate în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.