Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul consilierilor generali ai PNL Stelian Bujduveanu: Faptul că Firea se ceartă iar cu ONG-urile, cu CSAT arată că e depășită de situație

Facebook
Stelian Bujduveanu

Liderul consilierilor generali ai PNL Stelian Bujduveanu a declarat că starea de nervozitate a Gabrielei Firea și faptul că se ceartă cu organizațiile neguvernamentale și cu CSAT pe tema poluării arată că e complet depășită de situație, anunță MEDIAFAX.

„Starea de nervozitate a primarului general în chestiunea poluării din București și faptul că se ceartă, din nou, cu ONG-urile, cu CSAT, cu cine nimerește dovedește că este complet depășită și de această situație. Faptele sunt următoarele și demonstrează că Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru gestionarea poluării din Capitală: de-abia în 2018 municipalitatea a elaborat și aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului, un document care a rămas, în proporție de 95%, doar pe hârtie”, a scris Stelian Bujduveanu, joi, pe Facebook.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

El a precizat că Gabriela Firea trebuie să fludizeze traficul și să creeze zone de emisii reduse pentru a combate poluarea în Capitală.

„Ce trebuia să facă Firea pentru a combate eficient poluarea? Să asigure fluidizarea traficului, să îmbunătățească parcul auto al STB, să încurajeze folosirea transportului în comun, să creeze zone de emisii reduse, eficientizarea consumului de energie termică prin reabilitarea rețelelor de distribuție primară și secundară a energiei termice. Ce a făcut Gabriela Firea, în schimb, în condițiile în care cantitatea de deșeuri generată la nivelul Capitalei reprezintă circa 20% din cantitatea totală la nivel național?”, a completat Bujduveanu.

Acesta a mai spus că Primăria Capitalei nu doar că nu a luat măsuri, ci nu a acționat să avem un sistem de măsurare a calității aerului.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

„Aproape nimic din măsurile menționate mai sus. Mai mult, Primăria Generală condusă de Gabriela Firea nu a făcut nimic nici pentru a avea un sistem de măsurare a calității aerului, care să indice sursa poluării, și a ignorat complet subiectul, în ciuda faptului că bugetul Primăriei Generale prevedea fonduri alocate pentru acest sistem. În plus, Comisia Europeană a deschis procedură de infringement împotriva României din cauza poluării deoarece administrații precum cea condusă de Gabriela Firea nu au întreprins măsurile necesare pentru a respecta valorile limită convenite privind calitatea aerului. Acum înțelegeți de ce este doamna Firea nervoasă? Dincolo de faptul că mai are 3 luni și pleacă de la Primăria Generală?”, a conchis liderul consilierilor generali ai PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.