Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan: 'Singura delimitare autentică de PSD este susţinerea moţiunii de cenzură'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, consideră că partidele care vor să se delimiteze în mod real de PSD trebuie să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Singura delimitare autentică de PSD este susţinerea moţiunii de cenzură! Ca oamenii să creadă proaspăta lepădare de PSD, atunci ar trebui să vadă următoarele gesturi politice: Semnături pentru o moţiune de cenzură! Moţiune de cenzură votată în Parlament şi o guvernare a celor care sunt acum în opoziţie sau alegeri anticipate! Orice altă variantă este doar o eschivă ca aceia care au fost să mai fie şi să se mai strecoare şi alţii pe lângă ei", a scris Turcan luni seară pe contul său de Facebook.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

În opinia sa, cei care vor veni doar cu "vorbe goale", fără a susţine moţiunea, vor permite ca Viorica Dăncilă să rămână în continuare premier al României.

"Cine spune că după ieşirea ALDE de la guvernare trebuie lăsată Dăncilă să vină cu restructurare în loc de moţiune o susţine de fapt pe Viorica Dăncilă. Să fie clare lucrurile! Un vot în Parlament pe restructurarea guvernului durează minim 45 de zile şi este urmat de o procedură constituţională incertă. Adică Viorica Dăncilă va fi prim-ministru şi România va fi prăduită în continuare", se arată în postare.

Citește și: Mega-lovitură! Sute de persoane vor fi concediate

Liderul deputaţilor liberali susţine că trecerea moţiunii de cenzură poate duce la căderea guvernului în maximum 10 zile, acelaşi interval de timp fiind necesar pentru instaurarea unei noi guvernări sau demararea procedurilor pentru organizarea de alegeri anticipate.

"Diferenţa este că aceia care se leapădă azi de PSD se pot răzgândi până să dea votul pe restructurare, pe când la moţiune sunt nevoiţi să se poziţioneze clar, chiar cu riscul de a nu fi realeşi în eventualitatea anticipatelor. Asistăm la o punere în scenă a unei strategii prin care unii se delimitează de Viorica Dăncilă, dar de fapt o vor pe scaunul de prim-ministru! Singurii care îşi doresc cu adevărat să scape ţara de PSD sunt cei care semnează şi votează o moţiune de cenzură", a mai scris Raluca Turcan.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.