Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaţilor PNL denunţă intenţiile necurate ale PSD pentru alegerile din 2016

sigla noua pnl

În contextul discuţiilor din Comisia de Cod electoral, despre modificare legislaţiei în domeniu, liberalii îi acuză pe social-democraţi de intenţii ascunse. Ludovic Orban, liderul deputaţilor PNL, a declarat joi că PSD urmăreşte ca alegerile locale de anul viitor să fie organizate pe actuala lege şi nu pe ceea ce s-a convenit în Comisia de Cod electoral.

Orban susţine că altfel nu s-ar putea explica de ce deciziile convenite în Comisia de Cod electoral nu sunt puse rapid în practică prin iniţierea legii de modificiare a legii privind alegerile locale şi se pun tot felul de beţe în roate, care întârzie întregul proces.

"Au ajuns până acolo încât au cerut şi de la Comisia pentru drepturile omului şi de la tot felul de alte comisii care au prea puţină treabă cu această lege. Noi atragem atenţia încă de pe acum, pentru că legea trebuie să fie gata cu un an înaintea alegerilor locale, altfel nu e valabilă şi trebuie să ţinem cont că, după ce legea este votată de Parlament, ea poate fi contestată la Curtea Constituţională", a declarat Ludovic Orban.

Oficialul PNL a spus că, din punctul său de vedere, PNL şi-a îndeplinit tot ceea ce a promis prin reprezentanţii săi la întâlnirile cu preşedintele Klaus Iohannis de la Cotroceni şi se va prezenta şi la următoarea sesiune de consultări anunţată deja de preşedinte la ultima conferinţă de presă.

În Comisia de Cod electoral s-a convenit ca legea să fie modificată în sensul că preşedinţii de consilii judeţene să nu mai fie aleşi direct, într-un singur tur, ci să fie aleşi prin votul consilierilor judeţeni. Mai mult, deşi nu s-a ajuns la un conses în Comisie, liberalii insistă ca primarii să fie aleşi din nou în două tururi, aşa cum era înainte de 2012. Decizia politică a PNL nu este însă împărtăşită nici de proprii edili, pentru că alegerea într-un singur tur avantajează primarii în funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.