Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PSD iese la rampă după atacurile premierului! Ce decizie vor lua social-democrații dacă Guvernul pică

Facebook
simonis alfred

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a ieșit la rampă după atacurile premierului Ludovic Orban. El a ținut să anunțe că PSD nu va vota niciodată un reprezentant al PNL pentru poziţia de premier, declarându-se convins că moțiunea de cenzură va trece.

„Am auzit că e o iresponsabilitate să depună o moţiune de cenzură pe motiv de criză sanitară. Eu spun că este un act de iresponsabilitate ar fi să îl păstrăm pe Ludovic Orban în funcţia de premier. Ludovic Orban e disperat să rămână în funcţie, se agaţă de nişte tertipuri juridice pentru a mai rămâne câteva zile la Palatul Victoria, înainte de a rămâne şomer. Îl invit pe dl Orban şi PNL să îşi testeze majoritatea în Parlament. Să atacă la CCR o procedură constituţională arată nu doar prostie, dar şi o mare disperare. În cele 9 luni Guvernul şi Ludovic Orban au demonstrat de ce sunt capabili. Guvernul trebuie demis pentru că este cel mai prost Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani şi nu doar cel mai incapabil, ci şi cel mai corupt. Am demonstrat că în doar 48 de ore am putut învesti un Guvern. PSD nu va vota niciodată un reprezentant PNL pentru poziţia de premier, iar când moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată Guvernul Orban va fi demis”, a afirmat Alfred Simonis, joi la Parlament.

ALERTĂ Încă un angajat al Ministerului Sănătății a fost diagnosticat cu coronavirus

Întrebat dacă va mai decide Comitetului Naţional Executiv al PSD vineri calendarul moţiunii, dacă va fi făcută sesizarea conflictului la CCR, Simonis a răspuns: „CEx al PSD va discuta mâine despre această situaţie. Nu există nicio prevedere constituţională care să spună că nu se poate dezbata şi vota o moţiune. Nu suntem în vacanţă parlamentară, ci în sesiune extraordinară. Prin urmare, CEx va lua această decizie, nu în raport cu sesizarea lui Ludovic Orban în raport cu prezenţa colegilor în august la dezbaterea şi votul la moţiune. Apoi va fi validată de Birourile permanente ale celor două Camere, pentru că ele stabilesc când va fi dezbaterea şi votul moţiunii, nu CEx al PSD”.

Chestionat dacă PSD nu va mai aştepta decizia CCR pe conflict, liderul deputaţilor social-democraţi a replicat: „Decizia se va lua mâine. Mai important decât data că va fi pe 28 august, în ultimele zile ale lui august sau primele zile ale lui septembrie, mai important este să fie votul la moţiune”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.