Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PSD: Ludovic Orban a luat o decizie profund antidemocratică

pressalert.ro
alfred simonis

Alfred Simonis a declarat că asumarea de către Guvern pe legea bugetului de stat pentru 2020 este o măsură antidemocratică și dictatorială. Liderul deputaților PSD a precizat că partidul va depune amendamente în domeniile în care Executivul a tăiat bani pentru ca bugetul să ia o formă decentă.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu citează din Băsescu: Hai, să trăiți bine! Dreapta vă vrea bolnavi și inculți

„Decizie profund antidemocratică angajarea răspunderii la legea bugetului de stat. Ce va face partidul? Va fi discutat în forurile de conducere, însă este profund antidemocratic să nu vii în dezbatere parlamentară. Şi celelalte grupuri parlamentare şi-ar fi dorit, cu excepţia PNL, ca acest proiect să fie dezbătut, amendat, elaborat în Parlament. Discuţiile vor fi purtate în CEx al PSD. Aşa cum spuneam, este o măsură antidemocratică, dictatorială, pentru că la propunerea de buget pe care îşi asumă răspunderea Guvernul Orban, procedural, pot fi depuse amendamente, însă tot Guvernul este cel care le adoptă sau nu. Este pentru prima dată în cei 30 de ani parlamentarism şi democraţie în România când un Guvern vine cu angajarea răspunderii pe legea bugetului de stat”, a afirmat Alfred Simonis, miecuri la Parlament, despre decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pe legea bugetului, informează Mediafax.

Social-democratul a precizat că PSD va amenda domeniile în care Executivul a tăiat din fonduri.

„Am văzut câteva cifre prin care se diminuau alocările la Sănătate, Dezvoltare, Educaţie, lucru extrem de grav. Vom amenda aceste domenii. Fiecare coleg parlamentar are libertatea de a elabora amendamente care ţin de strategia judeţului pe care îl reprezintă, urmând ca, după aceea, şi în funcţie de răspunsul Guvernului pe aceste amendamente, să acţionăm în consecinţă. O să încercăm să amendăm bugetul în aşa fel încât să iasă o formă măcar decentă, dacă nu poate fi foarte bună”, a argumentat Simonis.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, miercuri, ca plenul Parlamentului să se reunească luni de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Termenul pentru depunerea amendamentelor la comisiile pentru buget din Parlament a fost stabilit pentru ora 10.00. Modificările depuse vor fi transmise Guvernului la ora 13.00.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat și pe modificarea OUG 114. Șeful Executivului a subliniat că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.