Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul extremei drepte franceze ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale

marine le pen

Marine Le Pen, sefa extremei drepte franceze, Frontul National (FN), ar câstiga primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta daca scrutinul ar avea loc acum si nu în 2017, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii miercuri, informeaza EFE.

Le Pen ar obtine între 26% si 27% din voturi, potrivit intentiilor de vot exprimate de respondenti. Sondajul a fost realizat de institutul IFOP, între 17-19 august, pentru revista Paris Match, pe un esantion reprezentativ de 950 de persoane.

Marine Le Pen l-ar depasi pe fostul presedinte conservator, Nicolas Sarkozy, lider al Republicanilor (creditat cu 24% din intentiile de vot), si pe actualul sef al statului Francois Hollande, care ar primi doar 20% din voturi.

Sefa Frontului National l-ar învinge si pe actualul premier socialist Manuel Valls (creditat cu 22% din intentiile de vot), în cazul în care acesta ar candida, si ar câstiga primul tur cu 27%, daca Partidul Socialist ar fi reprezentat la scrutinul prezidential de fostul ministru al economiei, Arnaud Montebourg, care ar obtine doar 8 %.

EFE aminteste ca la scrutinul prezidential din 2012, câstigat de Francois Hollande, actualul sef al statului a câstigat în turul doi 51,62 % din voturi, fata de 48,38 % obtinute de Sarkozy, în timp ce Marine Le Pen a obtinut doar 17,9 % în primul tur, ceea ce a scos-o din cursa pentru Palatul Elysse.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.