Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul grupului PSRM din Parlamentul Moldovei: S-a ajuns la un consens privind amânarea anticipatelor

stiri.md
Corneliu Furculiță

În cadrul consultărilor iniţiate de partidul socialiştilor cu fracţiunile şi grupurile parlamentare, s-a ajuns la un consens cu privire la amânarea alegerilor anticipate, până la stabilizarea situaţiei pandemice.

Doar deputaţii PAS nu susţin această idee, transmite Știri.md.

Potrivit Infotag, preşedintele fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, a anunţat acest lucru ieri în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit acestuia, încăpăţânarea preşedintelui Maia Sandu referitor la desemnarea unui guvern "amână soluţionarea crizei politice din ţară, în paralel cu agravarea situaţiei pandemice".

"Actualul guvern are puteri limitate. Prin urmare, politicienii trebuie să găsească soluţii pentru numirea unui nou guvern cu drepturi depline. Există o majoritate în Parlament.

Există, de asemenea, un consens mult mai larg decât această majoritate cu privire la numirea unui nou guvern. Acest candidat nu trebuie să fie singurul, pot fi mai mulţi candidaţi.

Dar avem de a face cu încăpăţânarea unui politician, în acest caz a preşedintelui, care, din păcate, îşi continuă campania electorală, ascunzându-se în spatele declaraţiilor că acest lucru (nedesemnarea guvernului şi alegerile parlamentare anticipate - "I.") este în interesele oamenilor", - a spus Furculiţa.

El a reamintit că socialiştii au făcut apel în repetate rânduri către preşedinte pentru a-şi îndeplini obligaţiile constituţionale şi a începe negocierile cu fracţiunile parlamentare.

"Există decizii, aşteptăm ca preşedintele să-şi îndeplinească îndatoririle constituţionale. Cred că este posibil să se găsească o soluţie acceptabilă pentru ţară şi pentru toată lumea, pentru a ieşi din situaţia dificilă", a subliniat Furculiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.