Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Hamas a rupt tăcerea și explică de ce a fost lansat atacul asupra Israelului/ Video

Captura video
liderul Hamas

Liderul Hamas rupe tăcerea. Atacul terorist lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie a fost o reacție la politica guvernului israelian al lui Benyamin Netanyahu, a explicat miercuri liderul mișcării islamiste Ismail Haniyeh, din Qatar, într-un discurs difuzat de presa Hamas.

Aripa armată a grupării palestiniene a lansat un atac surpriză pe 7 octombrie, în plin Sabat. Din Fâșia Gaza, teroriștii au pătruns în satele israeliene situate în apropierea enclavei palestiniene, ucigând aproape 1.400 de oameni, majoritatea civili conform Tel Avivului, și capturând câteva sute de ostatici.

Ismail Haniyeh a susținut că acest atac a fost o reacție la "politica rasistă" a guvernului israelian al lui Benjamin Netanyahu față de palestinieni.

"Am avertizat toate părțile cu care am vorbit înainte de acest război că politicile continue de opresiune și violență ale lui Netanyahu și ale guvernului său fascist, atacul asupra Moscheei Al-Aqsa (din Ierusalim) și a sanctuarelor islamice și creștine, construcția de colonii și dezlănțuirea coloniștilor extremiști pentru a semăna distrugere, haos și moarte nu va rămâne nepedepsită", a explicat el.

"I-am avertizat că acest lucru nu va rămâne nepedepsit și că explozia este iminentă și că este imperativ să stopăm acțiunile acestui criminal și ale bandei sale. Din păcate, nimeni nu ne-a ascultat apelurile, dimpotrivă", a adăugat el.

 

"Nu va exista stabilitate" fără "întoarcere"

De atunci, armata israeliană bombardează zilnic enclava palestiniană și și-a lansat soldații să atace nordul teritoriului palestinian vinerea trecută. Bombardamentele IDF ar fi făcut peste 8.700 de morţi printre locuitorii din Gaza, potrivit Ministerului Sănătății al Hamas, fără ca această cifră să poate fi verificată în mod independent.

În vreme ce Hezbollahul libanez amenință că va ataca Israelul din nord, iar Iordania a anunțat miercuri rechemarea "imediată" a ambasadorului său în statul israelian, liderul Hamas a vorbit și despre stabilitatea regională.

"Nu va exista nici securitate, nici stabilitate în regiune și în afara regiunii dacă drepturile poporului nostru la libertate, independență și întoarcere nu se realizează", a spus el.

Ismail Haniyeh a acuzat, pe de altă parte, Israelul că a comis "masacre" în Gaza pentru a-și acoperi "eșecurile". "Îi spunem inamicului (…) că eforturile sale de a-şi acoperi eșecurile nu îl vor salva de la o înfrângere răsunătoare", a avertizat el.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.