Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Hezbollah promite un răspuns adecvat şi proporţional la orice atac aerian israelian

Hassan Nasrallah

Liderul mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis sâmbătă un răspuns "adecvat şi proporţional" la "orice atac aerian israelian asupra Libanului", după o creştere a tensiunii la graniţă, informează AFP.

Israelul a efectuat joi primele atacuri aeriene asupra Libanului din 2014, după ce trei rachete au fost trase dinspre Liban pe teritoriul său, atac nerevendicat.

Hezbollah a reacţionat a doua zi prin lansarea a peste zece rachete spre statul evreu, care a răspuns cu focuri de artilerie.

"Răspunsul nostru a avut legătură cu loviturile israeliene din sudul Libanului, primele din ultimii 15 ani", a spus Hassan Nasrallah în timpul unui discurs televizat cu ocazia marcării războiului de 33 de zile dintre puternica mişcare şiită libaneză şi Israel, în 2006.

În 2014, loviturile israeliene au vizat o zonă din apropierea graniţei cu Siria.

"Dorim să-i spunem inamicului (...) că orice atac al forţei aeriene israeliene asupra Libanului va fi inevitabil urmat de un răspuns, dar într-un mod adecvat şi proporţional, deoarece dorim (...) să protejăm ţara", a declarat Hassan Nasrallah.

În opinia sa, atacurile aeriene ale Israelului constituie o evoluţie "foarte periculoasă". "Nu dorim să ne îndreptăm spre un război, dar suntem pregătiţi pentru el", a adăugat el.

Oficiali israelieni au reiterat, de asemenea, vineri că nu doresc o escaladare înspre "un război adevărat", dar au declarat că sunt pregătiţi pentru asta.

Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a avertizat vineri asupra unei "situaţii foarte periculoase" şi a cerut o încetare imediată a focului.

Schimbul de focuri de la graniţa libanezo-israeliană a coincis cu o creştere a tensiunilor dintre statul evreu şi Iran, aminteşte France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.