Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul mercenarilor Wagner, acuzat de crime de război în Ucraina: 'Ciocanul dreptății este întotdeauna mai puternic decât barosul anarhiei'

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Ucraina îl investighează pe șeful grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigozhin, pentru crime de război. Șeful Wagner a fost informat în conformitate cu legislația penală ucraineană, a informat procurorul general ucrainean Andrij Kostin. "Liderul acestui grup este direct responsabil pentru mii de crime de război. El își recunoaște public rolul în războiul împotriva Ucrainei și, cu permisiunea Kremlinului, rezolvă problemele de personal recrutând mii de prizonieri", relatează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit anchetatorilor, Prigozhin, cu sprijinul deplin al autorităților ruse, a primit autoritatea de a recruta, instrui și gestiona persoane pentru a fi utilizate în continuare în războiul împotriva Ucrainei.

"Șeful acestui PMC este direct responsabil pentru mii de crime de război. El își recunoaște deschis rolul în războiul împotriva Ucrainei și, cu permisiunea Kremlinului, rezolvă problemele de personal, recrutând zeci de mii de prizonieri. Condamnat anterior pentru tâlhărie, astăzi este un erou al Rusiei. Elita criminală a regimului terorist", a declarat procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin.

Mesajul procuraturii generale subliniază, de asemenea, că "wagnerii" obișnuiți, inclusiv cei care au fugit în străinătate, nu vor scăpa de responsabilitate.

"Procurorii au efectuat deja interogatorii a doi astfel de luptători care se află în UE. Verificarea implicării unui alt participant PMC în Norvegia în crime de război continuă, de asemenea. O cerere corespunzătoare pentru acțiuni de investigație va fi trimisă în curând colegilor noștri norvegieni", a adăugat Kostin.

"Este timpul să oprim tururile sângeroase ale rușilor care se ascund în spatele numelui celebrului compozitor. Ciocanul dreptății este întotdeauna mai puternic decât barosul anarhiei", — a spus procurorul general.

Luptătorii PMC Wagner au fost implicați în ostilitățile din Ucraina aproape de la începutul invaziei. Până în vară, trupele wagner deveniseră o componentă cheie a grupării ruse din Ucraina. În special, se raportează că luptătorii PMC sunt cei care desfășoară cele mai active operațiuni ofensive în zona Bakhmut - orașul pentru care au avut loc cele mai aprinse bătălii în ultimele luni.

În vară, a devenit cunoscut faptul că PMC Wagner recrutează prizonieri ruși pentru a participa la război, promițându-le amnistie și bani. Potrivit Statelor Unite și Marii Britanii, numărul trupelor Wagner din Ucraina este de aproximativ 50 de mii de persoane, dintre care 40 de mii ar putea fi foști prizonieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.