Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul mexican și Donald Trump s-au certat la telefon. Decizia radicală luată de Nieto în urma acestei dispute

Donald Trump telefon

Preşedintele mexican Enrique Peña Nieto a anulat vizita la Casa Albă, în urma unei dispute avute într-o conversaţie prin telefon cu omlogul său american Donald Trump, privind construirea unui zid la graniţa SUA cu Mexic, relatează site-ul postului CNN, scrie Mediafax.

Preşedintele mexican plănuia să efectueze o vizită oficială în SUA, în luna martie, a informat un oficial de la Casa Albă care ulterior a anunţat că vizita a fost anulată din cauza unei conversaţii telefonice cu Donald Trump.

Sorin Roșca Stănescu intervine în scandalul momentului: Laura Codruța Kovesi și cei care o susțin s-au demascat / ANALIZĂ

Potrivit The Washington Post, oficiali din ambele ţări au anunţat că Pena Nieto "a anulat vizita după ce Trump a refuzat să afirme public că Mexicul nu va finanţa construirea zidului".

Oficialul american a mai informat că discuţia telefonică între cei doi lideri a fost "mai puţin ostilă" decât cea avută cu un an în urmă, însă nu mai productivă. Preşedintele Donald Trump consideră că Mexicul ar trebui să finanţeze construirea zidului.

La 24 ianuarie, preşedintele american şi-a prezentat planul pentru un proiect de lege privind imigraţia, precizând că vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul şi oferindu-le cetăţenie copiilor care au ajuns ilegal în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.