Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei din Turcia le acuză pe unele rude ale lui Erdogan de tranzacţii offshore

www.cuvantul-ortodox.ro
Turcia Kurdistan Irak

Liderul opoziţiei din Turcia, Kemal Kiliçdaroglu, le-a acuzat marţi pe unele rude ale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan că au transferat mai multe milioane de dolari în contul unei societăţi offshore, afirmând că deţine documente care pot dovedi aceste tranzacţii, relatează AFP. Kemal Kiliçdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), i-a acuzat în special pe unul dintre fiii lui Erdogan, Burak, şi pe unul dintre fraţii preşedintelui turc, Mustafa, de transferarea unor importante sume în contul unei societăţi deschise în 2011 în Insula Man, situată în Marea Irlandei, conform Agerpres.

Insula Man, supusă Coroanei Britanice, este considerată de către mai multe organizaţii neguvernamentale drept un paradis fiscal. Luând cuvântul în cadrul unei reuniuni la Ankara a grupului parlamentar al CHP, Kiliçdaroglu a enumerat o listă cu tranzacţii din decembrie 2011 şi ianuarie 2012, prezentând documente care, în opinia sa, dovedesc operaţiunile bancare. ''Tu le ceri concetăţenilor tăi să-şi plătească impozitele (...), în timp ce îţi trimiţi copiii, rudele, să înfiinţeze o societate pe o insulă şi să transferi acolo milioane de dolari'', a declarat Kilicdaroglu.

Liderul CHP a afirmat că deţine extrase de conturi ce corespund tranzacţiilor menţionate, apostrofându-l pe Erdogan: ''Dacă eşti un om de onoare, să faci ce trebuie''. După aceste declaraţii, deputaţii CHP l-au huiduit pe preşedintele turc şi au scandat ''Tayyip, demisia!''. AFP notează că nu a fost posibilă deocamdată o verificare în mod independent a acuzaţiilor lansate de către liderul CHP. ''Afirmaţiile lui Kiliçdaroglu împotriva clientului meu sunt toate nişte minciuni şi documentele pe care el le-a arătat sunt false'', a reacţionat avocatul lui Erdogan, Ahmet Ozel, citat de agenţia turcă de presă Anadolu.

Partidul de guvernământ din Turcia, AKP, a respins acuzaţiile, calificându-le drept ''minciuni". Săptămâna trecută, Erdogan a depus o plângere împotriva lui Kiliçdaroglu, după ce acesta a lansat prima dată acuzaţiile. Erdogan a spus atunci că va demisiona dacă se dovedeşte că el are ''vreo centimă în străinătate''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.