Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei georgiene, Nikanor Melia, a rămas fără imunitate parlamentară, la cererea Procuraturii

Operation World
Georgia

Parlamentul georgian l-a privat marţi de imunitate parlamentară pe liderul principalului partid de opoziţie, Mişcarea Naţională Unită (MUN), Nikanor Melia, la cererea Procuraturii, care-l acuză pentru organizarea protestelor violente care au avut loc în capitala Tbilisi în iunie 2019, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

În favoarea ridicării imunităţii lui Melia, în vârstă de 41 de ani, au votat 88 de deputaţi, numai doi votând împotrivă. Liderul MUN, la fel ca majoritatea deputaţilor partidelor de opoziţie boicotează lucrările parlamentului, întrucât consideră că alegerile legislative din octombrie anul trecut au fost fraudate.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

Partidul de guvernământ, Visul Georgian, a obţinut la acel scrutin 90 din cele 150 de mandate în legislativ. Dintre cei 60 de deputaţi ai partidelor de opoziţie, numai şase nu s-au raliat boicotului parlamentar.

Potrivit Procuraturii, în timpul protestelor din iunie 2019, Nikanor Melia a condus tentativa de asalt asupra parlamentului din Tbilisi, soldată cu zeci de răniţi în rândul manifestanţilor şi poliţiştilor.

Acele proteste au fost declanşate în urma intervenţiei, de la tribuna preşedintelui parlamentului georgian, a unui deputat al Partidului Comunist din Rusia, Serghei Gavrilov. Prezenţa acestuia în parlamentul de la Tbilisi, în cadrul unei reuniuni internaţionale a ortodoxiei, a şocat, într-o ţară în care mulţi consideră Rusia drept putere care a ocupat o parte din teritoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.