Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei laburiste cere un lockdown în întreaga Anglie

SAZ Bike
lockdown

Un lockdown trebuie să fie reintrodus în întreaga Anglie în termen de 24 de ore, a declarat duminică seară liderul opoziţiei laburiste din Regatul Unit, Keir Starmer, potrivit politico.eu.

Starmer i-a solicitat premierului Boris Johnson să înăsprească restricţiile în scopul limitării răspândirii COVID-19 în Anglia, unde în mod clar epidemia este ''scăpată de sub control''.

'În mod evident, virusul este scăpat de sub control şi nu este bine că prim-ministrul lasă de înţeles că vor fi aplicate restricţii suplimentare într-o săptămână sau două sau trei'', a explicat liderul laburist, care a cerut impunerea ''în următoarele 24 de ore a unor restricţii naţionale''.

După ridicarea lockdown-ului naţional la finalul lunii noiembrie, premierul Boris Johnson a revenit în decembrie la aplicarea unor restricţii regionale. Această strategie nu mai este însă eficientă după descoperirea unei noi variante a SARS-CoV-2. În cea mai mare parte a ţării, locuitorilor li s-a cerut să rămână în locuinţe şi să evite călătoriile neesenţiale, iar magazinele, barurile şi restaurantele au primit dispoziţie să stea închise.

Boris Johnson a atenţionat duminică dimineaţă că în unele părţi ale ţării ar putea fi introduse restricţii mai stricte, dar a refuzat să ofere detalii.

Regatul Unit a înregistrat duminică 54.990 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore - a şasea zi consecutivă cu peste 50.000 de noi cazuri - şi 454 decese cauzate de noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.