Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei venezuelene a fost ameninţat cu arestarea, la domiciliu, de către bărbaţi înarmaţi

Business-Review EU
Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a anunţat că bărbaţi înarmaţi neidentificaţi l-au ”ameninţat” cu arestarea, la domiciliu, iar un purtător de cuvânt al opoziţiei a anunat că un aliat al lui Guaido a fost arestat, relatează Reuters.

Soţia lui Juan Guaido, recunoscut în 2019 drept preşedintele legitim al Venezuelei de către zeci de ţări, în frunte cu Statele Unite, a anunţat luni după-amiaza (ora locală) pe Twitter că forţe de securitate au pătruns în domiciliul cuplului cu obiectivul de a-l aresta pe liderul opoziţiei, potrivit news.ro.

Atunci când jurnalişti au sosit în faţa clădirii în care se află apartamentul familiei Guaido, în estul Caracasului, vecini ai cuplului înconjuraseră două camionete albe în care se aflau bărbaţi înarmaţi cu puşti de asalt, veste antiglonţ şi cagule.

Ulterior, o maşină banalizată la bordul căreia se aflau ofiţeri de poliţie a pătruns în parcarea subterană a clădirii, după care Juan Gauido a părăsit locul, câteva minute maitârziu, la bordul unui vehicul.

El le-a declarat jurnaliştilor că bărbaţii înarmaţi au plecat de la faţa locului, însă nu a fost în măsură să precizeze din care serviciu de securitate făceau parte.

Un purtător de cuvânt al lui Juan Guaido a anunţat că Freddy Guevara, unul dintre aliaţii acestuia, a fost arestat luni, pe o autostradă, la Caracas, şi a fost condus la o închisoare din capitala venezueleană.

Parchetul General a anunţat ulterior că Freddy Guevar a fost arestat în baza unor acuzaţii cu privire la terorism şi trădare.

Aceste incidente au loc în contextul în care Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro - a cărui realegere în 2018 este contestată de către Juan Guaido şi numeroase ţări - ar intenţiona să reia în august negocieri în vederea scoaterii ţării din criza politică profundă în care se află.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.