Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Guvernul ar trebui să ridice sancțiunile împotriva Rusiei și să nu mai furnizeze arme Kievului' - Liderul partidului AfD din Germania

afd
Tino Chrupalla

Liderul partidului AFD, Tino Chrupalla, a acuzat guvernul german de o politică energetică complet greșită și de o ușurare insuficientă ca urmare a războiului de agresiune rusesc asupra Ucrainei. El a criticat, de asemenea, sancțiunile împotriva Rusiei, informează publicația germană Spiegel. Germania este angajată într-un "război economic auto-aprins", a precizat politicianul german. Declarația acestuia a fost rapid mediatizată de presa de la Moscova. Agenția TASS a redat pe larg din discursul lui Chrupalla.

Guvernul german ar trebui să ridice sancțiunile anti-ruse și să nu mai furnizeze arme Kievului, precum și să renunțe la orientarea unilaterală față de Statele Unite în politica sa, a mai spus Tino Hrupalla, vorbind în Bundestag.

"Dumneavoastră, cu concentrarea dumneavoastră unilaterală asupra Statelor Unite, conduceți economia germană la ruină. O vedem în fiecare zi", a subliniat liderul AfD. "Abandonați politica de sancțiuni bazată pe valori și opriți aprovizionarea cu arme a Ucrainei. Contribuiți la rezolvarea conflictului din Europa prin negocieri", a îndemnat Hrupall, adresându-se lui Scholz.

Copreședintele Alternativei pentru Germania i-a cerut cancelarului german să investigheze circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat în Nord Streams și să se asigure că acestea furnizează gaze Europei. "În acest sens, vă întreb, domnule cancelar, unde sunt rezultatele anchetei de sabotaj pe Nord Stream și Nord Stream 2? V-am întrebat despre acest lucru acum o săptămână. Ați spus săptămâna trecută că vor fi prezentate în curând", a spus Hrupalla.

El a reamintit că Suedia a refuzat să împărtășească cu Germania datele sale pe această temă. "Corespunde acest lucru tratamentului încrederii în comunitatea europeană? Așa ar trebui să ne trateze prietenii?", a întrebat liderul AfD. "Noi, Germania, cu Nord Streams am avut și încă mai avem posibilitatea de a furniza o aprovizionare fiabilă cu energie la prețuri accesibile", a spus Hrupalla.

Pe 27 septembrie, Nord Stream AG a raportat "distrugeri fără precedent" care au avut loc cu o zi mai devreme "pe trei linii ale conductelor de gaz offshore Nord Stream și Nord Stream 2". Pe 26 septembrie, seismologii suedezi au înregistrat două explozii pe rutele conductelor. Procuratura Generală a Federației Ruse a inițiat inițierea unui dosar privind un act de terorism internațional după avarierea conductelor de gaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.