Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Partidului Laburist îi cere Theresei May să renunțe la limitările privind Brexitul

jeremy corbyn vs theresa may

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat că prim-ministrul Theresa May trebuie să renunțe la limitările de care dă dovadă în negocierile privind Brexit, dacă dorește ca Acordul să primească aprobarea Parlamentului, relatează Reuters, informează Mediafax.

Citește și: Președintele sud-coreean lansează un scenariu terifiant pentru Donald Trump: ultimul test al Phenianului ar putea fi un protest față de eșecul summitului

„Discuțiile pe care le-am avut cu Guvernul au fost dificile. Vom mai avea și alte întâlniri. Sincer, Guvernul trebuie să renunțe la limitări”, a declarat liderul partidului de opoziție, Jeremy Corbyn.

De asemenea, Jeremy Corbyn a transmis că prim-ministrul Theresa May nu a făcut momentan nicio ofertă demnă de luat în considerare Partidului Laburist.

„Până acum, în cadrul discuțiilor, nu a existat nicio ofertă importantă, iar limitările sunt tot acolo. Este dificil să negociezi cu un Guvern care se dezintegrează, ai cărui miniștrii se gândesc mai mult la succesiune decât la un Acord”, a declarat Corbyn.

„Este în interesul țării să rezolvăm cumva această problemă, dar nu putem accepta Acordul Guvernului sau scenariul dezastruos al unui Brexit fără acord”, a menționat liderul Partidului Laburist.

Guvernul Marii Britanii lucrează cu opoziția, reprezentată de Partidul Laburist, pentru a adopta un Acord Brexit care să fie ulterior aprobat de Parlamentul britanic, a declarat miercuri prim-ministrul Theresa May. De asemenea, prim-ministrul britanic a transmis că amânarea ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar nu este o consecință a conducerii sale.

Theresa May își va respecta promisiunea făcută, de a demisiona după ce finalizează „prima fază” a procesului Brexit, pentru a permite viitorului lider să negocieze faza a doua, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al premierului.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.