Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Partidului Popular European: 'Invadarea brutală, ilegală şi nejustificată a Ucrainei, un atac asupra libertăţii şi democraţiei'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a condamnat sâmbătă ceea ce a descris drept ''invadarea brutală, ilegală şi nejustificată a Ucrainei de către Rusia'', subliniind că este vorba despre un atac asupra libertăţii şi democraţiei, informează Hina.

Aflat la Zagreb ca invitat la congresul Uniunii Democrate Croate (HDZ), partid membru al PPE, Manfred Weber a spus că europenii ar trebui să lucreze împreună în domeniile apărării şi securităţii. În acest context, el a salutat anunţurile Suediei şi Finlandei privind intenţia lor de a adera la NATO.

''Europa a fost atacată. Miza este modul de viaţă european. Vremurile actuale sunt grave şi acum este momentul să luptăm pentru valorile europene. O Europă care nu poate decide asupra politicii externe comune va fi vulnerabilă. Europa trebuie să vorbească cu o singură voce puternică'', a spus liderul PPE, care a subliniat că Europa are nevoie de politici de centru-dreapta reale, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, el a felicitat Croaţia pentru iminenta intrare în zona euro şi în spaţiul Schengen şi a ţinut să accentueze că Balcanilor Occidentali trebuie să li se ofere o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană.

''Este necesar un calendar clar şi trebuie făcuţi paşi concreţi astfel încât ţările din Balcanii Occidentali să se simtă binevenite în UE'', a afirmat eurodeputatul german.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.