Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Phenianului l-a felicitat pe Xi Jinping după realegerea sa în fruntea Partidului Comunist Chinez

Newsweek
Xi Jinping

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un i-a urat "realizări măreţe" lui Xi Jinping după realegerea sa în fruntea Partidului Comunist Chinez (PCC), într-un mesaj de felicitare plin de reţinere, notează France Presse, scrie agerpres.ro

Textul de patru fraze, adresat miercuri, dar publicat joi de agenţia oficială de presă KCNA, "exprimă convingerea că relaţiile dintre cele două partide şi cele două ţări se vor dezvolta în interesul oamenilor din ambele state". 

Kim a trimis de asemenea "sincere felicitări" preşedintelui chinez, într-un mesaj a cărui reţinere contrastează cu entuziasmul manifestat de el în 2012 când Xi Jinping a obţinut primul său mandat.

LOVITURĂ de imagine pentru RCS/RDS! Decizia definitivă a magistraților: A inserat clauze abuzive în contractele de abonament


China este de mult timp 'binefăcătorul' economic şi aliatul Coreei de Nord, pe care a salvat-o de la înfrângere în timpul Războiului din Coreea (1950-1953). 

Dar relaţiile bilaterale în ultimele luni nu mai sunt la fel din cauza programelor nuclear şi balistic nord-coreene, care au determinat Beijingul să accepte impunerea de sancţiuni mai severe la ONU.

Tudorel Toader, apel URGENT către Inspecția Judiciară după acuzațiile șefei DNA: 'Acesta nu este un amănunt, eu cred că asta este o problemă importantă'


În 2012, Kim a adresat "felicitări călduroase", declarând că cele două naţiuni sunt "legate de aceiaşi munţi şi râuri" şi salutând "bogăţia comună" a prieteniei lor istorice. 

În timpul războiului din Coreea, Mao Zedong a trimis sute de mii de "voluntari" pentru a lupta împotriva forţelor Naţiunilor Unite conduse de Statele Unite. 

China este de mult timp acuzată de neaplicarea sancţiunilor ONU impuse Coreei de Nord, chiar şi atunci când le-a votat. 

Beijingul doreşte să aducă Phenianul la masa negocierilor, pentru a-i limita ambiţiile nucleare, dar arată tot mai multe semne de iritare faţă de vecinul său imprevizibil. 

După mai multe lansări de rachete şi al şaselea test nuclear nord-coreean, Beijingul a sprijinit noile sancţiuni ale ONU care interzic exporturile nord-coreene de cărbune sau minereu de fier şi reduc aprovizionările cu petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.