Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, apel URGENT către Inspecția Judiciară după acuzațiile șefei DNA: 'Acesta nu este un amănunt, eu cred că asta este o problemă importantă'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei a cerut inspectorilor judiciari, la şedinţa procurorilor CSM de miercuri, clarificarea situaţiei bileţelului invocat de Laura Codruţa Kovesi la CSM. Şefa DNA a prezentat un bilet cu numere de dosare, susţinând că inspectorii ar fi căutat informaţii din anumite cauze, informează Mediafax.

Inspectorii judiciari Mihaela Florina Focică, Elena Rădescu şi Cornelia Irina Prisăcariu au ajuns miercuri în faţa plenului CSM pentru a explica situaţia creată după controlul de la DNA. Cele trei au redactat concluziile favorabile conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La discuţii a participat şi ministrul Justiţiei, care a cerut clarificarea situaţiei privind bileţetul prezentat de Kovesi în CSM, atunci când a fost audiată. Şefa DNA susţinea că pe bileţelul arătat procurorilor din CSM, unul dintre inspectorii care au făcut controlul la DNA ar fi notat dosare cu scopul de a afla date din respectivele cauze.

Analist politic, mesaj exploziv după dezvăluirile incendiare făcute de fostul șef SPP: 'Apropierea dintre SRI și DNA amintește de regimul comunist'

„În cele aproape trei ore de relatare, mai mult de o poziţionare între dumneavoastră trei şi celelalte trei, decât a dumneavoastră în raport cu obiectivul pe care l-aţi avut de control de fond a instituţiei pe care aţi controlat-o. (..) Doamna Kovesi a vorbit despre o scrisoare pierdută, un bileţel. Aş fi curios – dacă se poate stabili – cui îi aparţine acel bileţel cu un număr sau două de dosar. Să dezvoltăm şi firul acesta, dacă era un material de lucru sau – cum s-a afirmat – dacă s-a dorit informaţie din respectivul dosar. Acesta nu este un amănunt, eu cred că asta este o problemă importantă pe care dvs. ar trebui să o dezvoltaţi. Eu personal aş fi interesat să se stabilească cui îi aparţine”, a cerut ministrul Justiţiei.

„De existenţa acelui bileţel am aflat şi noi ulterior. Nu noi am predat acel bileţel. Nu ştim de unde provine acel bileţel, nu se lucrează pe bileţele când se efectuează acte de control. Avem fişe stabilite prin procedurile operaţionale şi nu îmi explic, în calitate de coordonator, cum şi cine a adnotat ceva sau câte dosare au fost pe acel bileţel. Acest aspect a apărut ulterior. Nu m-am interesat. Probabil se va stabili într-un alt cadru cui îi aparţine. Dacă într-adevăr există acel bileţel, acel înscris, în alt cadru se va stabili dacă şi cine a întocmit, pentru că scrisul este evident, e un scris olograf care poate fi identificat în cadrul unei expertize”, a răspuns Elena Rădescu, coordonatoarea echipei Inspecţiei Judiciare (IJ) care a verificat DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.