Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PMP, atac virulent la adresa ministrului Justiției: Toader își exercită mai departe misiunea de slugă a PSD

facebook.com
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă că ministrul Justiției, Tudorel Toader, își exercită mai departe ”misiunea de slugă a PSD” și vrea înlocuirea lui Augustin Lazăr pentru a ascunde vinovații pentru evenimentele din 10 august.

„Este evident că declanșarea anchetei a înfuriat PSD-ul, iar domnul Tudorel Toader își exercită mai departe misiunea de slugă a PSD și face exact ceea ce îi cere Liviu Dragnea. Nu mai e nicio îndoială în chestiunea asta, chiar dacă motivele invocate sunt cele pe care le-a anunțat. Și Liviu Dragnea a avut un protocol încheiat cu SRI, de ce nu își dă demisia din politică? Motivul real este că PSD nu vrea să se știe cine a trimis provocatorii în piață, pentru că acolo este cheia întregului eveniment din 10 august”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Acesta a susținut că ministrul Justiției, Tudorel Toader aplică o strategie a social-democraților.

„Faptul că Parchetul a declanșat acum această anchetă (referitoare la violențele din 10 august-n.r)...în mod clar Dragnea este tot mai disperat. Acum ministrul Justiției aplică strategia pe care au stabilit-o cei din PSD, nici mai mult nici mai puțin. Faptul că ministru declanșează această procedură acum arată clar că există legătură între ce s-a întâmplat pe 10 august și între ce își propune PSD”, a adăugat Eugen Tomac.

Rareș Bogdan, după declarațiile șefului SRI: 'Eduard Hellvig este un civil absolut, omul ăsta gândeşte democratic, e alt SRI' - VIDEO

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că declanșează procedura legală pentru evaluarea activității desfășurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative. Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.