Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, după declarațiile șefului SRI: 'Eduard Hellvig este un civil absolut, omul ăsta gândeşte democratic, e alt SRI' - VIDEO

www.realitatea.net
Rareș Bogdan

Rareş Bogdan, realizatorul "Jocuri de putere", a vorbit despre protestul din 10 august, unde oamenii au fost gazaţi şi bătuţi de jandarmi. Rareş Bogdan se întreabă dacă vom reuşi să aflăm adevărul despre acea noapte.

"Trăim, poate, e cea mai fierbinte şi ciudată vară din ultimul timp. Am crezut că 2012 a fost cea mai fierbinte de după Revoluţie. Cu mult depăşeşte această vară ce s-a întâmplat atunci. Ce e acum vine într-un context internaţional complet schimbat. România este în bătaia vântului.

Aş vrea să spun că pentru mine a fost o surpriză plăcută prima parte a zilei de 10 august, au venit 100.000 de oameni. Ziua de 10 august e o zi de concediu, faptul că au venit oameni de la mii de kilometri mi-a arătat că sunt oameni care trag semnale de alarmă. Le pasă de ţară. Eu am stat mult de vorbă cu cei din Diasporă, cu precădere din Italia: oamenii au un patriotism aparte. Îşi educă micuţii în tradiţia noastră creştină, îi învaţă rugăciuni şi poezii în limba română. Trimit între 4,5-7 miliarde de euro, anual, în ţară, nu meritau acest tratament. Niciodată aceşti oameni n-au vorbit de 1 milion de protestatari. A fost un întreg angrenaj pentru a pune în practică un scenariu: a împins România cu 28 de ani în urmă. O ţară care îşi alege un preşedinte dublu minoritar, extremele la noi nu există. O bună parte din discursul extremei l-a luat PSD, condus de Dragnea", a spus Rareş Bogdan.

Citește și: Denise Rifai zice că l-a prins pe Liviu Dragnea: 'N-a spus de unde ştie de această tentativă'

Realizatorul TV a adăugat că jandarmii au avut un comportament inexplicabil la mitingul Diasporei.

"Numărul extrem de mare români care au participat la acest miting, calitatea lor extraordinară, eu am strâns mii de mâini... N-am înţeles şi nu voi înţelege, mi se pare extrem de periculos să treacă 2 săptămâni de când democraţia a fost pusă în pericol. Oamenii au un respect pentru arma miliară în această ţară. I-au văzut pe jandarmi la momente critice în această ţară, dar i-au văzut şi la zeci de mitinguri în care s-au comportat admirabil. De asta pe 10 august n-au înţeles de ce de la ora 16.00 au început să provoace. Noi am făcut oricum mult mai mult decât puteam face, ca televiziune. Ce avem noi, am difuzat imagini cu ajutorul oamenilor din Piaţa Victoriei. Întrebarea este: vom reuşi să aflăm adevărul?", s-a întrebat Rareş Bogdan.

Omul de televiziune a vorbit şi despre şeful SRI, Eduard Hellvig, care a făcut vineri seara declarații cu privire la protocoalele secrete semnate de SRI cu instituțiile din domeniul justiției, la doar o zi după ce Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, a publicat un nou protocol secret dintre SRI și Parchetul General:

"Au început cu atacul la Hellvig, pentru că SRI a stat deoparte de toate bătăliile din ultimul timp. SRI-ul condus de Hellvig şi de generalul Ionescu a fost complet altceva decât SRI-ul condus de Maior şi Coldea. Hellvig şi Ionescu au reuşit o chestiune extraordinară: să scoată SRI din tot ceea ce înseamnă zbatere politică, joc politic, joc economic şi să-l retragă în matca sa firească, de fervent paznic al securităţii României. Hellvig este un civil absolut, omul ăsta gândeşte democratic".

Rareş Bogdan a comentat şi derapajul Olguţei Vasilescu, care a spus despre Iohannis: "Ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj".

Realizatorul "Jocuri de putere" a fost foarte acid: "Când spui că Iohannis n-ar trebui să vorbească de gazare, ei culpabilizează un întreg popor. Asta este o chestiune foarte gravă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.