Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PMP reacționează, după criticile lui Timmermans: 'Mesajul arată că oficialii europeni cunosc evoluțiile interne din România'

pmponline.ro
PMP sigla

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că oficialii europeni au adresat „un mesaj extrem de dur” Guvernului, adăugând că ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să își depună demisia și „să se supună anchetei” prinvind protestul din 10 august.

"Este un mesaj care arată că la nivelul Comisiei Europene se cunosc foarte bine aspect ce țin de evoluțiile interne și aș pune aici accent pe modul în care încearcă Puterea să acopere evenimentele din 10 august. Faptul că, în continuare, ministrul de Interne este în funcție, în loc să își prezinte demisia și să se supună anchetei, încearcă să inducă în eroare inclusiv opinia publică europeană, prin acele note prin care au încercat să justifice total neadevărat că pe 10 august s-a încercat o lovitură de stat", a declarat Eugen Tomac, marți pentru MEDIAFAX.

Președintele PMP a precizat că dezbaterile de la nivel european privind statul de drept sunt binevenite. Acesta speră că ca România să nu fie sancționantă, pentru că cetățenii vor fi cei afectați.

"Este o formă de presiune explicită și un mesaj extrem de dur adresat actualului Guvern cu doar câteva luni înainte de preluarea președinției Consiliului UE. Sper să nu se ajungă în acest punct (România să fie sancționată la nivel U.E. n. red.). Toate aceste dezbateri ce au în centrul atenței țara noastră sunt binevenite", a adăugat liderul deputaților PMP.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situația din România, modificarea legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiți ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieșind că aceștia au fost pașnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit șocat când protestatarii au fost bătuți atunci în Piața Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe și premierul Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.