Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PMP sare în apărarea lui Marcel Ciolacu: 'Are dreptate. Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut'

facebook.com
Eugen Tomac

Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, marți, la Știrile B1 TV, unde a comentat declarația făcută de Marcel Ciolacu, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o luni la Chișinău.

Comuniștii moldoveni reacționează violent după declarațiile lui Ciolacu de la Chișinău: România se pregătește militar de anexarea Moldovei

Întrebat despre reacția Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în ceea ce privește declarația lui Marcel Ciolacu, Eugen Tomac a explicat: „Cred că președintele Ciolacu are dreptate. Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut. Orice guvern responsabil de la Chișinău, atunci când întâmpină dificultăți, întâi sună la București, asta este realitatea pe care am trăit-o în ultimele trei decenii. Evident că comuniștii de la Chișinău, care sunt expresia idioțeniei în politică, nu văd că de 30 de ani de zile au prezență militară ilegală pe teritoriul Republicii Moldova – în schimb, încearcă orice declarație a unui oficial român să o interpreteze în sensul celor pe care le invocă acum”.

„Cred că declarația transmisă este una corectă, pentru că România a avut întotdeauna o politică extrem de echilibrată, chiar aș spune uneori exagerat de prudentă, în relația cu Republica Moldova, în condițiile în care avem un 1.500.000 de cetățeni români în Republica Moldova, deci avem toată legitimitatea în a ne exprima și prezenta poziții cu privire la realitățile din Republica Moldova, însă noi am tratat-o ca pe un stat cu care avem o relație unică”, a continuat liderul PMP.

„Bolșevicii de la Chișinău”, spune oficialul european, deformează realitatea.

„Cred că această încercare disperată a bolșevicilor de la Chișinău în a implica România în dezbaterea internă pe fondul tensiunilor create în regiune este una de prost gust, neinspirată și fac ceea ce știu mai bine, deformează realitatea și încearcă să creeze teme noi de discuție, fără a avea succes însă”, a adăugat europarlamentarul.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, a declarat că Republica Moldova nu are nevoie de ajutorul militar român, mai ales având în vedere statutul de neutralitatea prevăzut de Constituția RM. Totodată, acesta spune că „este nevoie de securizarea frontierelor, cu beneficii pentru întreaga Europă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.