Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea îl acuză pe Mihai Chirica că acesta târăşte comunitatea evreiască într-o beţie de cuvinte de neiertat

marius bodea

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că declaraţiile primarului Mihai Chirica arată "delir şi disperare" şi că acesta târăşte comunitatea evreiască într-o "beţie de cuvinte de neiertat". Reacţia PNL vine după ce edilul Mihai Chirica i-a acuzat pe liderii liberali ieşeni de antisemitism, spunând despre aceştia că sunt nişte "zerouri" şi că sunt "sămânţa extremismului european", potrivit news.ro.

Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a afirmat, într-un comunicat de presă, că declaraţiile lui Chirica arată "delir şi disperare", el adăugând că "prejudiciile de imagine pe care le-a adus comunităţii ieşene în urma dărâmării barbare a porţii monumentale a Cimitirului Evreiesc din Iaşi sunt imposibil de cuantificat“.

“Beţia de cuvinte de astăzi (miercuri – n.r.), dezlănţuirea euforică a tuturor epitetelor pe care le-a folosit denotă o scăpare a oricăror hăţuri ale raţiunii, cu atacuri la limita patologicului. Demersul PNL Iaşi de a adresa o scrisoare către 35 asociaţii evreieşti din Europa şi din America de Nord denotă capacitatea de a avea un dialog deschis, public, cu lideri reprezentativi ai lumii iudaice. Nici până astăzi nu am reuşit să aflăm exact cine şi ce a cerut din partea comunităţii evreieşti ieşene. Întreaga mea activitate, precum şi a colegilor mei din conducerea PNL Iaşi, mulţi cu formaţie solidă intelectuală în domenii precum istoria sau patrimoniul cultural naţional denotă exact opusul acuzelor lipsite de orice temei ale domnului Mihai Chirica. Ce poţi răspunde, altfel, atunci când eşti acuzat în faţa opiniei publice că vrei să declanşezi un nou Pogrom? Nu există un posibil răspuns politic, ci, eventual, unul de ordin medical. Or, acesta nu este de competenţa mea sau a colegilor mei“, afirmă deputatul PNL, Marius Bodea.

El adaugă că “dacă Mihai Chirica a ales să îşi sacrifice relaţiile bune de până acum cu reprezentanţii comunităţilor evreieşti de dragul reprezentanţilor intereselor imobiliare din Iaşi, acest lucru îl priveşte şi demonstrează că nu poate scăpa din captivitatea în care singur s-a legat“.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, îi acuză de antisemitism pe liderii filialei locale a PNL, întrucât încearcă să stârnească ura între primar şi Comunitatea Evreilor, după ce municipalitatea a decis să dărâme poarta de acces în Cimitirul Evreiesc din Iaşi. Totodată, el le-a transmis politicienilor care au criticat demersul municipalităţii "să le fie ruşine", spunând despre aceştia că sunt "sămânţa extremismului european".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.