Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL, Ludovic Orban, acuză majoritatea PSD-ALDE de comportament infantil, după absența de la moțiunea la adresa lui Tudorel Toader

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că majoritatea parlamentară a dat dovadă de un comportament „infantil”, prin fuga la moțiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader. Președintele PNL a precizat că PSD-ALDE a dovedit că nu mai are încredere în proprii parlamentari, informează Mediafax.

Citește și: Sebastian Ghiță, intervenție FULGER la România TV: 'Am rămas uimit, nu am cuvinte' - DOCUMENT

„Tema este cea legată de fuga majorității parlamentare la moțiunea împotriva lui Tudorel Toader. Este un comportament infantil, este fără precedent ca parlamentarii aparținând unei majoritări guvernamentale să fugă de la votul unei moțiuni împotriva unui ministru în condițiile în care cvorumul este asigurat de parlamentarii majorității, iar acest comportament ne arată că nu mai au încredere în proprii parlamentari”, a declarat Ludovic Orban,miercuri la Parlament.

Întrebat despre parlamentarii PNL care au lipsit, Orban a susținut că oricum nu exista cvorum, din cauza lipsei de parlamentari din majoritate.

„Nu cunosc prezența, dar cvorumul de ședință este asigurat de parlamentarii care fac parte din majoritatea parlamentară. Eu nu știu exact care sunt parlamentarii, îi știu pe cei care au absentat motivat. Dar de la putere au absentat toți. Nu cunosc exact în ce măsură au fost prezenți s-au absenți. Nu se poate spune despre cineva că a lipsit sau nu a lipsit atâta timp cât nu s-a exercitat votul. Când ai un număr sub jumătate plus unul dintre membrii care compun o Cameră nu poți asigura cvorumul. Nu participă întotdeauna la votul de control parlamentarii, poate au ieșit din sală”, a conchis Orban.

Liderul PNL a adăugat că PSD a împiedicat Parlamentul să își exprime opinia față de ministrul Justiției.

„Condamnăm ferm această atitudine prin care Parlamentul a fost împiedicat să își exprime voința privitoare la un ministru care a provocat sistematic atacuri împotriva independenței justiției, care a creat probleme României pe plan internațional și care a generat o opoziție totală în societate față de agresiunea permanentă împotriva magistraților și statului de drept. Considerăm că această fugă a majorității este cu atât mai gravă cu cât se știe că în curând urmează să aibă loc Consiliul UE formațiunea Justiție și afaceri interne, în care este posibil ca ministrul Justiției care putea să fie demis în urma moțiunii simple să continue să reprezinte România și să facă lucruri împotriva intereselor României”, a completat Orban.

Votul asupra moțiunii simple împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, intitulată de PNL, a fost amânat miercuri, după ce PSD a decis în ședința de grup să nu se prezinte în sală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.