Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL Târgu Mureș și cel al UDMR au depus plângeri penale pentru fals și uz de fals, după ce au apărut copii ale unui aşa-zis protocol semnat de cei doi

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

Preşedintele PNL Târgu Mureş, Ervin Molnar, şi preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, au anunţat, miercuri, că au depus plângeri penale pentru fals şi uz de fals, după ce în cutiile poştale ale locuitorilor din municipiul reşedinţă de judeţ au apărut copii ale unui aşa-zis protocol semnat de cei doi lideri politici, cu privire la o colaborare pentru alegerile locale. Documentul incriminat poartă siglele celor două formaţiuni politice, precum şi semnăturile preşedintelui PNL Târgu Mureş, Ervin Molnar, şi preşedintelui UDMR Mureş, Peter Ferenc, despre care cei doi susţin că sunt false, informează Agerpres.

"Ştiu că târgumureşenii au primit în cutiile poştale o fiţuică care reprezintă un fals grosolan, drept pentru care am depus astăzi o plângere penală pentru identificarea autorului, tragerea acestuia la răspundere penală şi aplicarea unei pedepse în vederea reeducării acestuia. Se pare că, deşi au trecut 30 de ani de la revoluţie, unii candidaţi şi-au păstrat aceleaşi metode bolşevice de a face campanie electorală. Am convingerea că târgumureşenii nu vor muşca acest măr otrăvit şi-i vor trimite pe aceştia, duminică pe 27 septembrie, la groapa de gunoi a politicii, acolo unde le este locul", a anunţat Ervin Molnar.

Preşedintele PNL Mureş, Cristian Chirteş, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că între formaţiunea sa şi UDMR nu a fost încheiat niciun protocol de colaborare şi a cerut UDMR să se dezică public de un astfel de document.

"Sunt atacuri şi mizerii ale unor contracandidaţi la primăria municipiului Târgu Mureş. Nu există un astfel de protocol de colaborare între UDMR Târgu Mureş şi UDMR Târgu Mureş. Este un fals grosolan, s-a depus plângere penală pentru a-i identifica pe cei care au falsificat inclusiv semnătura preşedintelui PNL Târgu Mureş, Ervin Molnar, e depusă la Poliţie. Noi ieşim public şi condamnăm astfel de metehne vechi ale unor oameni care în ultimii 20 de ani au stat la Primăria municipiului Târgu Mureş şi pe această cale cer public UDMR, prin preşedintele Peter Ferenc, să se dezică şi ei de astfel de protocoale. Nu există protocol încheiat la nivelul judeţului Mureş între PNL şi UDMR, nici la municipiul Târgu Mureş. Organele de cercetare penale sunt convins că o să-şi facă datoria", a declarat Cristian Chirteş.

UDMR Târgu Mureş afirmă că nu a încheiat niciun fel de acord de cooperare cu organizaţia locală a Partidului Naţional Liberal şi "dezminte cu fermitate ştirea falsă care este răspândită în rândul localnicilor din Târgu Mureş".

"Ajunşi la ultima sută de metri din campanie, adversarii noştri politici se folosesc de toate mijloacele pentru a ne înfrânge: acum încearcă să-i inducă în eroare şi să-i întoarcă împotriva noastră pe târgumureşeni. Cu siguranţă că duminică nu se vor da înapoi nici de la fraudă. Pliantul publicat ieri, conform căruia UDMR şi PNL au încheiat protocol politic la Târgu Mureş este FALS, la fel ca semnătura mea contrafăcută! Având în vedere că s-au folosit de semnătura mea fără acordul meu, în cursul zilei de azi voi depune o plângere penală pentru fapta de fals în înscrisuri. Mi s-a pus semnătura pe un document falsificat, fără ştirea mea", a subliniat preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, într-un comunicat de presă.

Liderul UDMR Mureş a făcut un apel la toţi cetăţenii să nu cadă pradă "acestor minciuni", arătând că alegerile locale au o miză foarte serioasă.

"Dorin Florea şi fosta sa mână dreaptă, Claudiu Maior, care acum aspiră la funcţia de primar, vor să dea impresia că alegerile nu au nicio miză, pentru că unii au hotărât deja dinainte cum va funcţiona oraşul după alegeri. Fac un apel la toţi cetăţenii să nu cadă pradă acestor minciuni. Alegerile au o miză foarte serioasă, şi anume că ori va începe, în sfârşit, dezvoltarea la Târgu Mureş, şi oraşul va porni pe o traiectorie ascendentă, ori vom rămâne şi mai mult în urmă, şi ne vom izola complet. Duminică luăm şi decizia dacă o să continuăm munca începută în judeţul Mureş sau încredinţăm judeţul acelui sistem care timp de 20 de ani împiedicase dezvoltarea Târgu Mureşului. Eu mă bazez pe înţelepciunea comunităţii noastre!", a arătat Peter Ferenc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.