Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PPE anunță sprijin pentru România: Klaus Iohannis va fi susținut în Consiliul European. Trebuie să punem presiune asupra Austriei

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Liderul PPE, Manfred Webber, susține că în viitorul Consiliu European, președintele Klaus Iohannis se va bucura de un sprijin uriaș, iar țările Uniunii Europene îl vor ajuta să pună presiune asupra Austriei pentru a-și schimba poziția referitoare la aderarea României la spațiul Schengen.

"Într-un fel (votul negativ al Austriei – n.r.) a pus la îndoială unul dintre principiile fundamentale ale UE, cel al meritocrației, că ne respectăm realizările unii altora. Iar dacă nu ne mai bazăm pe experți, dacă nu ne mai pasă de cerințele noastre tehnice...

Statele membre au cerut în mod repetat opinia experților cu privire la îndeplinirea acquis-ului Schengen. Dacă lucrurile astea nu mai contează, dacă aderarea nu se face pe baza criteriilor cerute pentru aderare, atunci situația devine dificilă în Europa. Iar asta a creat multă emoție negativă.

Cred că austriecii știu asta. Și au primit de la multe state - de exemplu din partea cehilor, care au înregistrat un progres substanțial - un feedback negativ referitor la argumentele pe care le-au adus și la modul în care au votat. Și sper că asta va contribui la un restart pentru că frustrarea este acolo, o simt, dar nu e suficient!

Acum este nevoie de un plan concret, bazat pe pași pentru următoarele zile și săptămâni. Următorul pas este Consiliul European de la Bruxelles, joi și vineri, unde Klaus Iohannis va avea parte de mult sprijin, unde trebuie să punem asta din nou pe masă, dar apoi avem nevoie de solicitări concrete din partea austriecilor despre cum să rezolvăm problema.

Trebuie să punem presiune asupra lor, să insistăm să fie concreți.", a spus Manfred Weber, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.