Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul pro-BREXIT, BoJo, critici dure la adresa guvernului britanic: O jale contagioasă

forbes.com
boris johnson

Fostul primar la Londrei, Boris Johnson, care a şocat Marea Britanie săptămâna trecută prin decizia de a nu candida la succesiunea lui David Cameron, a criticat luni guvernul britanic pentru că nu a avut un plan pentru a explica efectele pozitive ale ieşirii ţării din Uniunea Europeană, transmite Reuters. 

Johnson, care s-a poziţionat în fruntea campaniei pro-Brexit, afirmă că în rândul celor care au susţinut rămânerea în UE se manifestă 'un soi de isterie', iar datoria guvernului este să explice adevărul despre impactul ieşirii din Uniune.

Cine sunt greii din Parlament care spun 'ADIO' politicii din toamnă


'Există, în rândul unei părţi a populaţiei, un soi de isterie, o jale contagioasă de felul celei care (...) a urmat în 1997 morţii prinţesei de Wales', Diana, scrie Boris Johnson, în cotidianul The Daily Telegraph de luni. 

El consideră că 'a fost o greşeală din partea guvernului să ofere opiniei publice o alegere binară asupra UE fără a fi dispus să explice - pentru eventualitatea în care poporul votează Leave (ieşirea din UE - n.r.) - cum poate fi condus procesul ieşirii din UE în interesul Marii Britanii şi al Europei'.

Lupta anticorupție trece la un alt nivel: Apare un mic DNA în fiecare minister


'Nu putem aştepta până la mijlocul lui septembrie şi un nou prim-ministru', insistă Johnson, potrivit agerpres.ro

Popularul ex-primar al Londrei, considerat printre favoriţii la succesiunea lui David Cameron, a decis să nu se înscrie în competiţia internă conservatoare după ce aliatul său Michael Gove, ministrul justiţiei, şi-a anunţat candidatura, punând sub semnul îndoielii calităţile lui Johnson, gest pe care susţinătorii acestuia l-au numit o 'trădare machiavelică'. 

În opinia lui Boris Johnson, temerile legate de impactul ieşirii din UE au fost mult exagerate: piaţa bursieră nu s-a prăbuşit şi nu a fost nevoie de ajustarea de urgenţă a bugetului prin tăieri de cheltuieli şi creşteri de taxe, aşa cum avertizase ministrul de finanţe George Osborne, partizan al rămânerii în Uniune, remarcă el. 

Johnson cere guvernului să vină cu 'o declaraţie clară' despre 'adevărurile fundamentale' despre ieşirea din UE. Dintr-o listă personală de cinci puncte, el susţine că 'este covârşitor în interesul economic al celorlalte state UE să încheie un acord de liber schimb (...), în timp ce ne extragem din sistemul legislativ al UE'. 

Intrarea lui Micheal Gove în cursă a fost taxată şi de deputatul conservator Ben Wallace, care a condus campania lui Boris Johnson şi care l-a numit pe ministrul justiţiei un 'bârfitor'. 'Michael pare să aibă o nevoie emoţională de a bârfi, mai ales la băutură, ceea ce pare să fie cazul mult prea des', a scris Wallace în Daily Telegraph.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.