Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PSD călcat de DNA reacționează: Vrea să le arate procurorilor că e nevinovat

Maricel Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, îşi rezervă dreptul de a-şi demonstra nevinovăţia în faţa organelor de cercetare penală şi nu comentează informaţiile referitoare la dosarul în care este anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, potrivit unui comunicat transmis, marţi, redacției STIRIPESURSE.RO.

"Ca urmare a comunicatului de presă transmis astăzi (...) de Direcţia Naţională Anticorupţie, referitor la începerea urmăririi penale a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, facem precizarea că acesta se prevalează de prezumţia de nevinovăţie şi nu comentează informaţiile apărute în mass-media. Preşedintele CJ îşi rezervă dreptul de a-şi demonstra nevinovăţia în faţa organelor de cercetare penală", se arată în precizarea transmisă de Biroul de comunicare al CJ Iaşi.

Citește și: Protecția Consumatorilor a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

Maricel Popa este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Potrivit unui comunicat al DNA,  preşedintele CJ Iaşi este cercetat în legătură cu rezilierea abuzivă a unor contracte de reabilitare a infrastructurii rutiere.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Daniel Ioan Achiţei, la data faptelor director al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi şi consilier personal al preşedintelui CJ Iaşi, pentru abuz în serviciu (două fapte) şi complicitate la abuz în serviciu, dar şi Ion Echimov, administrator al SC Eky Sam SRL, precum şi societatea respectivă, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: Semnalul de alarmă care CUTREMURĂ mii de oameni! De ce ar putea să dispară ajutoarele de căldură

"În perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de preşedinte al CJ Iaşi, beneficiind de ajutorul suspectului Achiţei Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor de investiţii şi reabilitare a infrastructurii judeţene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene. Concret, în contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreţinere ce se efectuau pe drumul judeţean 248 A (Iaşi - Voineşti - Ţibăneşti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică", se precizează în comunicatul DNA.

Citește și: Vești bune pentru copiii din România: Ce bani ar putea primi de la 1 ianuarie

Conform aceleiaşi surse, Maricel Popa, procedând în aceeaşi manieră, a determinat excluderea unei societăţi din cadrul asocierilor de firme care au câştigat două dintre contractele în cauză şi înlocuirea acesteia cu una "agreată".

"Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracţionale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei. În celălalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achiţei Daniel-Ioan, activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene pentru perioada 1 ianuarie - 15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiaşi firme şi preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către SC Eky Sam SRL în valoare de 1.127.563 lei", se mai arată în comunicat.

Citește și: Mişcare de forţă a Băncii Naţionale: Cum vrea BNR să stopeze ‘cămătarii cu acte’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.