Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PSD Cluj BATE cu PUMNUL în MASĂ pe proiectul UDMR privind regiunile de dezvoltare separate

psd sigla

Anunț de ultimă oră din PSD privind proiectul UDMR care cere obținerea autonomiei pentru regiuni de dezvoltare. Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a anunțat că nu va vota proiectul de lege al UDMR care prevede posibilitatea obţinerii ”unui statut de autonomie specială” şi ”regiuni de dezvoltare separate”, susținând că România este un model european privind drepturile minorităților, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Horia Nasra, realizarea obiectivelor de investiţii locale şi naţionale sunt prioritare pentru ambele comunităţi.

”Nu voi vota proiectul de lege care prevede posibilitatea obţinerii şi și niciun alt proiect de acest gen! România este un model atât pentru statele membre ale Uniunii Europene cât şi pentru spaţiul extracomunitar în privinţa drepturilor şi libertăţilor minorităţilor naţionale, calitatea vieţii şi realizarea obiectivelor de investiţii locale şi naţionale fiind prioritare pentru ambele comunităţi. Cu siguranţă că pianul lui Béla Bartók și vioara lui George Enescu sunt în egală măsură apreciate şi ascultate şi în Cluj sau Alba şi în Harghita”, a arătat Nasra

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea marți că așteaptă susținerea tuturor forțelor politice din Parlament pentru proiectul de lege care se referă la preluarea în legislație a unor puncte din Rezoluția de la Alba Iulia.

Întrebat dacă nu se teme că depunerea proiectului de lege va isca reacții naționaliste, liderul UDMR a spus că a observat că dacă maghiarii, în afară de a respira liniștiți, fac vreo mișcare, imediat apar astfel de reacții „isterice” de o anumită parte.

„Să nu vă fie frică, frați români, că nimeni nu vrea să fure Ardealul, acesta este mesajul meu. Loialitatea se poate câștiga prin foarte multe feluri, dar o minoritate etnică va fi loială statului și țării în care locuiește în momentul în care identitatea etnică națională nu este pusă în pericol”, spunea Kelemen.

Citește și: FORFOTĂ în PSD - Declarațiile GREILOR social - democrați despre OUG pe amnistie și grațiere

Potrivit unui comunicat transmis luni, în an Centenar, UDMR propune ridicarea la rang de lege a subpunctului 1 din punctul III al Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, astfel că a depus în Parlament un proiect de act normativ prin care cer ”transpunerea în legislație a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluția de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.