Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul salvatorilor români care s-au dus în Turcia povestește ce a văzut acolo: Am salvat 4 oameni în viață

IGSU
Salvatori romani

Am reușit să salvăm de sub dărâmături 4 persoane în viață, din păcate a fost nevoie să recuperăm și persoane decedate, a spus joi șeful primei echipe românești de salvare care a ajuns în Turcia.

Colonel Bogdan Vlăduțoiu este team leaderul primei echipe RO-USAR plecată în Turcia. Aceasta a ajuns în Turcia marți și și-a stabilit baza de operațiuni în orașul Antakya.

„Desfășurăm acțiuni în mod continuu, 24 de ore din 24, persoanalul nostru este împărțit în schimburi, astfel încât să venim permanent în sprijinul celor care au nevoie. Până în acest moment am reușit să salvăm de sub dărâmături 4 persoane în viață, din păcate a fost nevoie să recuperăm și persoane decedate”, a spus Bogdan Vlăduțoiu.

În prezent, în Turcia sunt prezente două echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.