Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul senatorilor liberali anunță ce miniștri nu vor fi schimbați odată cu rotativa: Candidat comun PSD - PNL la președinție, exclus

Facebook
Daniel Fenechiu

Liderul senatorilor liberali Daniel Fenechiu spune că nu crede că candidat comun PSD-PNL la președinție este posibil și susține, referitor la rotația premierilor, că PNL este un partid care respectă înțelegerile stabilite.

„PNL este un partid corect, care respectă înțelegerile stabilite. Avem un protocol care prevede o rotație în luna mai, în care PSD preia conducerea Guvernului și sunt niște ministere care urmează să se schimbe, așa s-a stabilit la data respectivă. În protocol nu scrie că dacă miniștrii sunt performanți, nu-i schimbăm sau dacă ne răzgândim, nu mai facem o anumită modificare. Scrie că teoretic, la data când are loc rotația, PSD preia primul-ministru, noi preluăm secretarul general al Guvernului, se schimbă niște ministere și așa mai departe (...). Lucrurile astea nu se fac la modul că iese X și Y în spațiul public și ne anunță ce vrea PSD. Aceste lucruri în mod normal, firesc, în politică, se fac într-o manieră care este cât se poate de clasică, fiecare din partid are un reprezentant la vârf, un președinte, secretari generali, prim-vicepreședinți, echipe de negociere, se întâlnesc, discută și în momentul în care se ajunge la o concluzie, ieșim și informăm opinia publică (...). În momentul în care mai sunt patru luni până la momentul rotației, ieșim în presă cu diverse șopârle de genul PSD apreciază, noi vrem să, nu vom accepta, vom lua următoarele măsuri, alea sunt niște forțări, care teoretic într-o relație de parteneriat politic, cum avem noi cu PSD-ul în această guvernare, nu sunt admisibile, nu sunt elegante, nu fac bine coaliției”, a spus Daniel Fenechiu la RFI.

În opinia lui Daniel Fenechiu, coaliția PNL-PSD va rezista până la finalul anului 2024: „Eu cred că sunt toate premisele ca această coaliție să dureze până la finalul anului 2024. Deci în situația în care nu apar elemente neprevăzute, aceste artificii care se întâmplă și acum la început de an, se vor întâmpla și când se va face rotația, se vor întâmpla probabil și la bugetul de anul viitor, probabil și în preajma europarlamentarelor, sunt niște artificii prin care fiecare partid încearcă să-și maximizeze un anumit tip de electorat. Nu văd un motiv real pentru spargerea coaliției. Cred că sunt oameni raționali în ambele partide care susțin ca această coaliție să continue.

Întrebat dacă PNL și PSD vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale, Daniel Fenechiu a răspuns: „Nu-mi doresc și nu cred că e posibil. În primul rând, cele două mari partide din România au viziuni diferite în ceea ce privește foarte multe lucruri, ne-au unit în această coaliție pragmatismul și dorința de a le oferi românilor o guvernare, însă unu: nu cred că ar fi bine. Doi: o asemenea decizie ar nemulțumi profund electoratul liberal. Trei: eu cred că electoratul de dreapta își dorește un candidat al PNL, așa cum electoratul de stânga își dorește un candidat al PSD”.

El spune că PNL are în acest moment profil prezidențiabil.

„În momentul ăsta, există o prefigurare la nivelul partidului, în persoana premierului Nicolae Ciucă. Cu siguranță, în PNL există și alte soluții, dar în momentul în care îl avem pe Nicolae Ciucă,

care, din informațiile care le avem, stă bine în sondaje și reușește să dea dovadă de echilibru, să conducă extrem de responsabil și de coerent acest Guvern, cred că nu e cazul să facem alte discuții”, a mai spus liderul senatorilor liberali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.