Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul separatist de la Tiraspol anunță că va pedepsi pe oricine respecta Legea moldovenească a separatismului votată de Parlamentul de la Chișinău

captura YouTube
Vadim Krasnoselski

Vadim Krasnoselski răspunde Chișinăului după introducerea în legislație a prevederilor care pedepsesc separatismul. Liderul de la Tiraspol anunță că administrația autoproclamată va aplica măsuri similare.

Potrivit lui, orice persoană din stânga Nistrului ar putea ajunge în vizorul forțelor de ordine constituționale, în contextul noilor prevederi ale codului penal, transmite realitatea.md.

În același timp, el consideră că „Vor căuta separatiști unde le convine. Formal, am citit legea, toți pot fi atrași la răspunde. La dorință, chiar și plata impozitelor poate fi considerată finanțare a separatismului. Noi nu stăm degeaba. Vom introduce modificări la codul nostru penal, ca să îi putem pedepsi pe cei care vor aplica legea separatismului în privința cetățenilor transnistreni”, susține Krasnoselski.

La începutul lui februarie, Legislativul de la Chișinău a votat proiectul de lege care prevede pedepse pentru acțiuni de separatism. Inițiativa a generat reacții la Tiraspol, oficialii transnistreni afirmând de mai multe ori că „oricine” din stânga Nistrului ar putea fi pedepsit pentru asemenea acțiuni.

Din acest motiv, Krasnoselski și așa-numitul ministrul de externe transnistrean Ignatiev par să fi refuzat să participe la negocieri la Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.