Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul şiit irakian Ali al-Sistani condamnă atacurile americane şi iraniene de pe teritoriul ţării sale

Tehran Times
Marele ayatollah Ali al-Sistani

Liderul suprem al musulmanilor şiiţi din Irak, Ali al-Sistani, a condamnat vineri atacurile reciproce comise de SUA şi Iran pe teritoriul irakian şi în acest context a avertizat în legătură cu deteriorarea securităţii în ţara sa şi în restul regiunii, transmite Reuters preluat de agerpres.

Marele ayatollah Ali al-Sistani a spus că atacurile respective sunt o încălcare a suveranităţii Irakului şi a subliniat că niciunei puteri străine nu trebuie să i se permită să decidă soarta acestei ţări.

Al-Sistani a transmis acest mesaj printr-un reprezentant care a luat cuvântul la slujba tradiţională musulmană de vineri din oraşul sfânt Kerbala.

''Utilizarea unor metode exagerate de diferite părţi care deţin putere şi influenţă doar va adânci criza şi va împiedica găsirea unei soluţii. Ultimele acte agresive periculoase, ce constituie încălcări repetate ale suveranităţii irakiene, sunt o parte a deteriorării situaţiei în regiune'', a spus reprezentantul liderului şiit irakian.

La 3 ianuarie, forţele americane l-au ucis la Bagdad pe comandantul Forţei Quds a Gărzii Revoluţionare iraniene, generalul Qassem Soleimani. Teheranul a reacţionat prin atacarea cu rachete a mai multor baze din Irak care adăposteau militari americani şi a anunţat că nu va mai respecta acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Aceasta este cea mai gravă escaladare a tensiunilor dintre Washington şi Teheran din ultimii ani, care a sporit îngrijorarea că violenţele s-ar putea extinde în întreaga regiune a Orientului Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.