Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul şiit Moqtada Sadr anunţă că va boicota alegerile legislative programate pentru octombrie în Irak

The National
Moqtada Sadr

Puternicul lider şiit Moqtada Sadr a anunţat joi că mişcarea sa va boicota alegerile legislative programate pentru octombrie în Irak şi nu va sprijini niciun partid în acest scrutin, informează France Presse.

"Nu voi participa la alegeri pentru că naţiunea merită mai mult decât aşa ceva", a afirmat liderul şiit irakian într-o scurtă declaraţie pe canalul său religios, potrivit agerpres.ro.

"Îmi retrag sprijinul faţă de oricine din actualul guvern şi din viitorul guvern ce pretinde că ne reprezintă", a adăugat Moqtada Sadr, care are o influenţă decisivă în Irak.

Curentul său sadrist, marele câştigător al alegerilor legislative din mai 2018 în Irak, dispune de cel mai mare bloc parlamentar cu 54 de deputaţi din 329. Sadriştii sunt prezenţi de asemenea în toate sferele statului.

Fost lider de miliţie ce a luptat împotriva trupelor americane în anii 2000, Moqtada Sadr se prezintă drept un distrugător al corupţiei şi este urmărit de milioane de persoane pe Twitter. El se prezintă de asemenea ca un feroce naţionalist antiamerican, în timp ce se opune influenţei tot mai mari a puternicelor facţiuni şiite irakiene loiale Iranului, marele vecin al Irakului.

În ciuda poziţiilor sale contradictorii şi traseului său sinuos, el se bucură de o mare popularitate, mai ales în imensul cartier popular şiit Sadr City din Bagdad.

Miercuri, Moqtada Sadr a chemat pe Twitter autorităţile irakiene să adopte "sancţiuni ferme" după un incendiu într-un spital din Nasiriya (peste 60 de morţi), în lipsa cărora guvernul va fi considerat responsabil pentru tragedie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.