Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul sindicatului Polițiștilor EUROPOL ARUNCĂ în AER cazul Caracal: 'Aceste dispariții nu sunt reglementate de lege'

www.sokant.ro
politia nu treceti

Președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL Cosmin Andreica a afirmat, în contextul cazului din Caracal, că nu există reglementări legislative care să prevadă modul în care trebuie tratate disparițiile de persoane.

„Avem o problemă, care va ieși la iveală și noi am tot sesizat-o, respectiv faptul că aceste dispariții nu sunt reglementate de lege în România. Nicăieri nu există o prevedere care să stabilească condițiile, procedurile, maniera în care trebuie tratată o dispariție”, a declarat Cosmin Andreica, luni, la RFI.

Citește și: O fostă OPERATOARE 112 face PRAF SISTEMUL, după ce Alexandra a fost LĂSATĂ SĂ MOARĂ: 'Azi aș pleca din sistem, mi-e rușine'

Acesta a mai spus că există doar o dispoziție la nivelul IGPR care reglementează numai anumite activități pe care polițiștii trebuie să le îndeplinească, unele care au fost respectate întocmai în cazul de la Caracal.

„La nivelul IGPR există o dispoziție dată de către inspectorul general în urmă cu aproximativ patru ani, care în schimb reglementează doar o serie de activități pe care polițiștii ar trebui să le îndeplinească, activități care au fost respectate întocmai de către colegii mei de la data înregistrării plângerii. Însă faptul că astăzi în România o persoană care este dată dispărută de către familie și care de exemplu are un telefon mobil asupra ei nu ar putea fi localizată, pentru simplul motiv că nu avem bază legală noi, ca polițiști, să solicităm acest lucru”, a conchis Andreica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.