Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul stângii radicale vrea o zi de proteste naţionale: 'Macron S-A ÎMBĂTAT DE PUTERE'

rtl.fr
Jean-Luc Melenchon, emmanuel macron

Liderul stângii radicale din Franţa, Jean-Luc Melenchon, a făcut apel miercuri la o zi de proteste naţionale săptămâna viitoare împotriva intenţiilor guvernului privind reducerea cheltuielilor şi o taxă pro-afaceri şi reforma pieţei muncii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Melenchon, fost candidat la alegerile prezidenţiale din acest an şi membru al parlamentului în prezent, a făcut această declaraţie la o zi după votul de încredere din legislativ pentru planurile preşedintelui Emmanuel Macron, despre care a spus că se îmbată cu puterea şi că încearcă să distrugă decenii de progrese în privinţa drepturilor cruciale ale muncitorilor.

Proteste MASIVE la Hamburg. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene - VIDEO

"Le cer prietenilor mei de peste tot din ţară să organizeze marşuri la 12 iulie", a spus Melenchon, liderul partidului 'Franţa nesupusă'. El a obţinut unul din cinci voturi la primul tur al alegerilor prezidenţiale din aprilie.

Într-un interviu pentru BFM TV, Melenchon a fost extrem de critic faţă de primele două luni de mandat ale lui Macron. Şeful statului a convocat în această săptămână o reuniune specială a ambelor camere ale Parlamentului, la care a spus că se va folosi de un referendum pentru a obţine reformele parlamentare dorite, dacă va fi nevoie.

"Mergem în jos pe un drum în care el devine beat de putere", a spus Melenchon, în vârstă de 65 de ani, cunoscut pentru limbajul său mai dur.

"Crede că poate rezolva toate probleme în forţă. Se înşală", a adăugat el.

Melenchon a mobilizat votul stângii militante la alegerile prezidenţiale şi a devenit o voce puternică într-o stângă fragmentată. Totuşi, partidul său nu a câştigat decât 17 mandate la scrutinul parlamentar la care partidul 'Republica în Mişcare' al lui Macron a obţinut o majoritate confortabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.