Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste MASIVE la Hamburg. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene - VIDEO

DiePresse.com
hamburg, proteste

Poliţia a intervenit în noaptea de marţi spre miercuri la Hamburg, în Germania, cu jeturi de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mai multe adunări ilegale ale unor opozanţi faţă de summitul G20 prevăzut a avea loc în oraş, relatează AFP, potrivit agerpres.

În contextul protestelor mai multor sute de persoane, forţele de ordine au evacuat mai întâi manifestanţi care au instalat o tabără de corturi pentru a-şi petrece noaptea într-un parc din cartierul Altona din oraş, conform poliţiei locale şi media.

Coreea de Nord: SUA doreşte o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate

"Nu este o adunare legală, ci o tabără ilegală într-un parc", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Puţin mai târziu, înainte de miezul nopţii, forţele de ordine au folosit jeturi de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa adunări cu câteva sute de persoane care, în diverse locuri, au început să blocheze străzi, în special în cartierul St. Pauli.

O persoană a fost reţinută, iar un trecător, care nu era implicat în manifestaţie, a fost rănit uşor, conform unui mesaj pe Twitter al poliţiei locale.

Duminică au avut loc de asemenea încăierări din aceleaşi motive.

ATAC ARMAT într-un tribunal din Turcia

Instalarea protestatarilor în oraş face obiectul unei lupte judiciare de mai multe săptămâni. Deşi manifestaţii au primit până acum permisiunea să îşi instaleze o tabără de bază, nu au primit însă şi dreptul de a-şi petrece noaptea acolo.

În total, organizatorii se aşteaptă, pe parcursul mai multor zile, la peste 100.000 de manifestanţi anti-G20 la Hamburg, între care câteva mii de extremişti de stânga pregătiţi pentru ciocniri, conform poliţiei.

Aproximativ 20.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a asigura securitatea liderilor la summit, prevăzut pentru vineri şi sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.