Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul studenților îi taxează pe Teodorovici și Cuc: trasportul feroviar gratuit pentru studenți înseamnă 0,02% din PIB

bataie lovitura surpriza

Președintele Asociației naționale a studenților, Petrișor Țucă, a declarat, joi, la Palatul Victoria, înainte de o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, că o cincime dintre călătorii care circulă cu CFR sunt studenți, nefiind o cauză a numărului insuficient de locuri în trenuri:

  • Am calculat ca 0,02% din PIB consuma transportul feroviar gratuit pentru studenti
  • Studenții nu circulă foarte mult. CFR Călători ne-a spus că în anul calendaristic 2018 numărul total de bilete vândute pentru studenți este 20% din numărul total. O cincime din călătorii pe CFR Călători sunt studenți. Nu cred că o cincime blochează trenurile țării. Aceeași societate ne spunea faptul că în momentul de față circulă cu un deficit de vagoane de 50%, adică materialul rualnt pe care-l pune la dispoziție CFR călătorilor este în momentul de față cu 50% mai mic decât ar trebui să fie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că se va întâlni cu reprezentanții studenților joi de la ora 13:00 pentru a vedea care sunt problemele prioritare pentru aceștia. De asemenea, ea a declarat că Guvernul vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară.

Ministrul Finanţelor a declarat joi, că vrea să condiţioneze gratuitatea studenţilor la transportul feroviar de performanţa academică .

„De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervărilor făcute de studenţi. Această problemă ar putea fi rezolvată în curând, întrucât Ministrul Finanţelor a anunţat că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.