Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul taliban anunță o măsură dură: 'Ucidem cu pietre femeile care comit adulter!'

CNN
Talibani

Liderul taliban a promis că va ucide în mod public femeile cu pietre pentru adulter. În acest fel, el și-a exprimat un semn al luptei sale împotriva democrației occidentale, relatează Telegraph.

"Spuneți că este o încălcare a drepturilor femeilor când le ucidem cu pietre. Cu toate acestea, în curând vom introduce pedeapsa pentru adulter. Vom ucide femeile cu pietre în public", a spus el.

Liderul suprem al grupului radical, Mullah Hibatullah Akhundzada, a promis acest lucru într-un mesaj difuzat la TV.

Declarație alarmantă

Apărătorii drepturilor omului din Vest sunt „reprezentanți ai diavolului”, consideră Akhundzada. El a făcut declarația alarmantă că grupul va pune în aplicare pedepse dure - inclusiv uciderea cu pietre - împotriva femeilor. "Spuneți că este o încălcare a drepturilor femeilor când le ucidem cu pietre. Dar în curând vom pune în aplicare pedeapsa pentru adulter", a spus el.

El a declarat că, în ciuda obiecțiilor occidentale, talibanii „ar biciui femeile în public. Le vom ucide cu pietre în public”. „Toți sunt împotriva democrației voastre, dar vom continua să o facem”, a spus el.

„Amândoi spunem că apărăm drepturile omului – o facem ca reprezentant al lui Dumnezeu, iar tu ca al diavolului”, a declarat el în cele mai dure comentarii de la preluarea Kabulului în august 2021.

Taliban 2.0

Remarcile lui Akhundzada reprezintă o abatere totală de la imaginea mai moderată pe care „noii” talibani au încercat să o înfățișeze de la preluarea puterii în Afganistan în 2021.

Anunțul subliniază provocările cu care se confruntă femeile afgane sub dominația talibană și ridică îngrijorări cu privire la angajamentul grupului față de drepturile omului.

În mesajul său, Akhundzada a spus că drepturile femeilor susținute de „occidentali” sunt împotriva interpretării talibanilor a Sharia islamică. „Vor femeile drepturile despre care vorbesc occidentalii?” el a intrebat. „Sunt împotriva Sharia și a opiniilor clericilor, clericii care au răsturnat democrația occidentală”.

Subliniind că soldații talibani trebuie să se opună Occidentului, el a adăugat: „Le-am spus mujahedinilor că le spunem occidentalilor că am luptat împotriva voastră timp de 20 de ani și ne vom lupta 20 și chiar mai mulți împotriva voastră”. „Vom aduce Sharia pe acest pământ”, a spus liderul suprem taliban, care nu a mai fost văzut în public de când talibanii au preluat controlul asupra Kabulului.

Femei „închise”

Remarcile sale au provocat indignare în rândul femeilor, care au cerut o presiune sporită din partea comunității internaționale.

Vorbind cu Telegraph, Tala, un fost funcționar public, a spus: „Banii pe care îi primesc de la comunitatea internațională ca ajutor umanitar îi hrănesc doar împotriva femeilor”.

Numind Afganistanul o „închisoare” pe care talibanii o fac „mai mică... pe zi ce trece”, a adăugat ea, „Nu mă simt în siguranță și în siguranță în Afganistan”. „Fiecare dimineață începe cu un val de notificări și ordine care impun restricții și reguli stricte femeilor, eliminând chiar și cele mai mici bucurii și stingând speranța pentru un viitor mai luminos”, a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.