Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au emis cod GALBEN de polei în Bucureşti şi şase judeţe

polei

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de polei şi depuneri semnificative de gheaţă valabilă de sâmbătă după-amiază şi până duminică dimineaţă, în Bucureşti şi şase judeţe din sud-estul Munteniei şi sudul Moldovei, relatează News.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare pentru perioada sâmbătă, ora 14.00 - duminică, ora 10.00, când vor fi depuneri de gheaţă în sud şi sud-est, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, în special la altitudini mari.

Astfel, în intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice pe spaţii relativ extinse vor fi depuneri de gheaţă, iar trecător şi pe arii restrânse se vor mai semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Citește și: Este HAOS în Capitală: linia tramvaiului 41 este blocată a doua oară, într-o singură zi

Precipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în regiunile nordice şi nord-estice, dar mai ales la munte, unde temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi la altitudini mari, cu viteze la rafală de 60...70 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Totodată, ANM a emis o atenţionare Cod galben valabilă în acelaşi interval orar, în Bucureşti şi şase judeţe din sudul Moldovei şi estul, sud-estul şi centrul Munteniei, unde se vor semnala polei şi depuneri semnificative de gheaţă.

"În estul, sud-estul şi centrul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei, în special în după-amiaza şi seara zilei de sâmbătă (26 ianuarie) vor mai fi precipitaţii slabe, predominat sub formă de ploaie, ce vor continua să depună polei, iar pe tot parcursul intervalului depunerile semnificative de gheaţă se vor menţine", arată ANM.

O prognoză specială a fost emisă pentru municipiul Bucureşti, valabilă de sâmbătă de la ora 13.00 până duminică la 10.00. Conform acesteia, după-amiaza vor mai fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, ce vor continua să depună polei. Seara şi la începutul nopţii este posibil să fulguiască, apoi să se formeze ceaţă.

Depunerile semnificative de gheaţă se vor menţine pe tot parcursul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat – viteze de până la 30 km/h. Temperatura va fi de -2...-1 grad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.