Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul unui grup care organizează de nouă luni proteste în Bosnia a fost eliberat

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste parlament catuse 19.12.2017

Davor Dragicevic, liderul unui grup care organizează de nouă luni manifestaţii la Banja Luka, în nordul Bosniei, cerând să se pună adevărul în legătură cu moartea fiului său David, a fost eliberat miercuri după 24 de ore de la arestarea sa, relatează AFP şi DPA, informează Agerpres.

Dragicevic (49 de ani), al cărui fiu, David, a fost ucis la vârsta de 21 de ani, a fost arestat marţi dimineaţa după ce a refuzat să răspundă unei convocări a poliţiei. Arestarea lui Dragicevic a provocat tensiuni între manifestanţi şi poliţişti. Poliţia voia să-l audieze în legătură cu circumstanţele unei adunări recente a grupului său în faţa parlamentului Republicii Srpska (RS, entitatea sârbă din Bosnia), a indicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Marţi, forţele speciale de poliţie au înlăturat din centrul oraşului Banja Luka mai multe sute de militanţi ai grupului ''Justiţie pentru David'', care au coborât în stradă pentru a protesta faţă de arestarea lui Dragicevic.

Davor Dragicevic şi fosta sa soţie Suzana Radanovic acuză de luni de zile responsabili ai poliţiei şi ai puterii RS că le-au ucis fiul, ceea ce autorităţile dezmint. Cadavrul lui David, student la informatică, a fost găsit în martie în albia unui rău în zona oraşului Banja Luka, la câteva zile după dispariţia tânărului. Autorii crimei nu au fost găsiţi nici până acum.

Potrivit DPA, versiunea oficială este să tânărul s-ar fi sinucis după ce a fost acuzat de furt. Părinţii săi susţin însă că el a fost omorât de poliţie şi acuză autorităţile RS că ascund adevărul pentru a proteja oficiali din poliţie.

Citește și: Raport incendiar: cum spală mafia albaneză banii în Serbia

Adunările ''pentru David'' s-au transformat cu timpul în protest faţă de puterea lui Milorad Dodik, omul forte al sârbilor din Bosnia, al cărui partid (SNSD) a câştigat alegerile generale din octombrie în tabăra sârbilor bosniaci.

Bosnia este formată din două entităţi: RS şi Federaţia Croato-Musulmană, unite printr-un guvern central slab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.