Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR, Dan Barna, despre decizia CCR: Guvernul a legiferat unde nu trebuia

Dan Barna tuns

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, referitor la decizia CCR privind alegerile locale, că Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE și Pro-România au intervenit în Parlament ”fără să gândească prea mult”, doar din dorința de a-și crea încă un avantaj electoral, anunță MEDIAFAX.

”Încă un episod în care PSD și PNL încearcă să confiște o temă care ne privește pe toți și lucrurile se sfârșesc în decizii ale CCR care puteau fi lesne evitate. În privința stabilirii datei alegerilor locale, Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE și Pro-România au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, doar din dorința de a-și crea încă un avantaj electoral”, a declarat Dan Barna.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

El a mai afirmat că stabilirea datei alegerilor trebuie să fie o decizie tehnică în care toată lumea trebuie ”să accepte că se pleacă în mod egal de la linia de start”.

”Impunerea cu forța a unei date care avantajează unul sau altul dintre partide nu este nici democratică, nici inteligentă. Comunitățile noastre merită o competiție cinstită din care să câștige cel mai bun, nu cel care a măsluit jocul. Partidele parlamentare trebuie să se întâlnească urgent pentru consultări pe tema localelor, astfel încât să ieșim din logica meciului putere-opoziție care, în acest caz, nu face decât să provoace pagube și să arunce încă o umbră asupra felului în care se iau decizii în România”, a adăugat liderul USR.

Citește și: Gestul de curaj al unui polițist din Bihor: a refuzat o mită de 1.000 de euro

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali este neconstituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.