Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR Dan Barna: UE trece printr-o perioadă dificilă, îi sunt testate viteza de reacţie, solidaritatea

captura Antena 3
Dan Barna

Cu graniţe închise, fără posibilitatea de a călători şi de a alege locul în care să trăim, avem un exemplu a ceea ce ar însemna o lume fără Uniunea Europeană, afirmă liderul USR, Dan Barna.

"Uniunea Europeană trece printr-o perioadă dificilă. Îi sunt testate viteza de reacţie, solidaritatea, capacitatea de a lucra ca un întreg. În acelaşi timp, cu graniţe închise, fără posibilitatea de a călători şi de a alege locul în care să trăim, avem un exemplu a ceea ce ar însemna o lume fără Uniunea Europeană. E mai uşor să dărâmi decât să construieşti. E mai uşor să vezi răul decât să recunoşti binele. Dar n-am pretins niciodată că alegem calea uşoară. Noi, europenii, am ales să construim. Să construim împreună şi să mergem mai departe, om lângă om chiar distanţaţi social", a scris Barna, sâmbătă, pe Facebook.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Ziua Europei este marcată în fiecare an la data de 9 mai, începând din 1985, când în cadrul Consiliului European de la Milano s-a luat această decizie. Data marchează ziua în care a fost pronunţată ''Declaraţia Schuman''.

În urmă cu 70 de ani, la 9 mai 1950, la cinci ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, propunea, în cadrul unui discurs, plasarea producţiei de cărbune şi oţel sub controlul unei autorităţi comune, pentru a se controla în acest fel producţia de armament şi posibilitatea ca un viitor conflict militar să poată fi evitat. Această propunere este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.