Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR, furios că Bogdan Aurescu nu vine în Parlament să dea explicații cu privire la eșecul Schengen: 'O să vină ziua decontului'

Inquam Photos/ George Călin
Catalin Drula

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, nu va veni la Ora Guvernului pentru a explica "eşecul Schengen", iar acest lucru arată "o guvernare lipsită de responsabilitate".

"Guvernul Laş: 2 miniştri a chemat Opoziţia în Parlament să explice eşecul Schengen şi pe amândoi i-au pitit. Mai întâi, moţiunea depusă de USR şi FD împotriva lui Bode a fost blocată la sertar cu un motiv inventat: "n-are aviz". Azi trebuia să vină Aurescu la Ora Guvernului, figurează în programul oficial al Camerei, dar în această dimineaţă a trimis o scrisoare că 'nu mai poate veni'. Aşa arată o guvernare lipsită de responsabilitate, de vătafi care se cred veşnici. O să vină ziua decontului", a scris Drulă, luni, pe Facebook.

Liderul USR, Cătălin Drulă, anunţa, pe 12 decembrie, o moţiune împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi chemarea în Parlament, la Ora Guvernului, a ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru explicaţii după eşecul admiterii României în Spaţiul Schengen.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, însă, ca moţiunea simplă împotriva ministrului Lucian Bode să fie transmisă Comisiei pentru politică externă pentru a primi un aviz.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, este, luni şi marţi, în vizită oficială la Chişinău, la invitaţia viceprim-ministrului şi ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.