Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR îi contrazice pe Iohannis și liderii coaliției: 'Este un mit / Nu avem un risc real că extremiștii vor guverna'

USR
Catalin-Drula

Liderul USR Cătălin Drulă îi contrazice pe liderii coaliției PSD-PNL și pe Klaus Iohannis cu privire la pericolul extremismului din România. „Este un mit pe care încearcă să-l perpetueze(...) Nu avem un risc real că extremiștii vor guverna”, este anunțul făcut de Drulă.

„Este un mit pe care încearcă să-l perpetueze. Ei încearcă să zică așa: avem pericolul extremismului, care este ultra-umflat, dar există o creștere a extremismului și a populismului în toată Europa. (...) Partidul dlui Simion, orice cercetare sociologică îl arată nu numai plafonat de un an de zile, dar îl arată într-o oarecare scădere. Și dacă adunați cele două bazine (n.red AUR și SOS România) tot în aceeași zonă sunt. 75%-80% dintre alegătorii români resping extremismul. Deci nu avem un risc real că extremiștii vor guverna”, a spus Drulă la interviurile HotNews.

„2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”, a transmis președintele Klaus Iohannis în mesajul de Ziua Națională, atrăgând atunci atenția asupra pericolului extremist.

Premierul Marcel Ciolacu a atras atenția, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că România și Europa se confruntă în prezent cu „pericole” ca extremismul, populismul și antisemitismul, care sunt alimentate de anumite grupuri.

La rândul său, Nicolae Ciucă a lansat, în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului, un apel pentru izolarea formațiunilor extremiste, despre ale căror lideri afirmă că încearcă să pună problemele cu care ne confruntăm pe seama Uniunii Europene sau a migranților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.