Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR intervine în scandalul Pilonului II de pensii: 'Îl avertizez pe Marcel Ciolacu să nu se atingă de pensiile românilor'

USR
Catalin Drula

Liderul USR intervine în scandalul Pilonului II de pensii: 'Îl avertizez pe Marcel Ciolacu să nu se atingă de pensiile românilor'

Liderul USR Cătălin Drulă l-a avertizat marţi pe premierul Marcel Ciolacu să nu se atingă de pensiile românilor, el afirmând că ”o eliminare sau slăbire a Pilonului 2 transmite un semnal foarte grav în economie şi afectează grav viitorul românilor care azi muncesc cinstit”, informează News.ro.

“Îl avertizez pe Marcel Ciolacu să nu se atingă de pensiile românilor. O eliminare sau slăbire a Pilonului 2 transmite un semnal foarte grav în economie şi afectează grav viitorul românilor care azi muncesc cinstit şi nu vor să depindă cu totul de un stat impredictibil şi incompetent”, a transmis preşedintele USR.

Cătălin Drulă afirmă că ”o lovitură aplicată Pilonului 2 nu va fi tolerată şi vor avea grijă ca orice astfel de măsură să fie anulată după alegerile de anul următor”. ”Dacă domnul Ciolacu doreşte într-adevăr să intervină undeva, atunci poate oricând să renunţe la pensiile speciale pe care le-a apărat cu atâta râvnă”, spune Cătălin Drulă.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, despre articolul privind naţionalizarea ”mascată” a Pilonului 2 de Pensii, care a apărut în lista amendamentelor depuse de coaliţie la proiectul de asumare a răspunderii Guvernului, că propunerea a venit de la secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru şi doar vigilenţa parlamentarilor PNL a făcut să observe acest lucru.

Liderii coaliţiei s-au reunit marţi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a stabili ce amendamente aprobă în proiectul de lege privind asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. Apariţia unui articol nou, care practic prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii, potrivit unor surse politice, a provocat scandal în interiorul şedinţei, liberalii nefiind de acord cu acesta. În plus, taxarea băncilor se modifică în sensul în care acestea ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025, dublu faţă de prevederea iniţială de 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.