Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR tună și fulgeră după votul din Senat: 'Ciolacu și Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei' / Reacția lui Dacian Cioloș

Inquam Photos
Catalin Drula

„Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei”, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă, după ce Senatul a aprobat introducerea unui prag la abuzul în serviciul de 250.000 de lei.

„Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei. PSD și PNL au votat la Senat un nou prag la abuzul în serviciu. Comiți un prejudiciu de 250.000 de lei? Ai scăpat. E legea care ne-a scos în strada, cu sutele de mii, în 2017. E legea pe care am oprit-o atunci. Așa cum trebuie să facem și acum. Urmează Camera Deputaților și ne vom lupta să nu treacă așa ceva. Vă chem alături de mine și USR să punem presiune pe coaliția asta a hoției și sărăciei. Votul vine în aceeași zi în care, tot la Senat, au refuzat să elimine pensiile speciale. Alergarea lor e făcută: preferă să își apere specialii decât să luăm miliarde de euro din PNRR. Nu mai au nicio limită”, transmite Cătălin Drulă.

„Ciolacu și Ciucă rebuie să retragă imediat amendamentul prin care majoritatea parlamentară introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13”, declară fostul premier Dacian Cioloș.

„Ori PSD și PNL nu au înțeles nimic din ce i s-a întâmplat lui Dragnea, ori pur și simplu frica de pușcărie e atât de mare încât nu-i interesează că sfidează cetățenii fără rușine în fiecare sesiune parlamentară cu legi de protejare a furtului. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în calitate de lideri ai coaliției de guvernare, trebuie să retragă imediat amendamentul prin care majoritatea parlamentară introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13”, declară europarlamentarul Dacian Cioloș.

Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis în Comisia juridică, „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.